Kövér szerint már kevésbé támadja Brüsszel Magyarországot

Kövér László
Recski Emlekpark emlékszobor avatás az országgyülés elnöke, Kövér László és volt miniszterelnök, Boros Péter részvételével Recsken 2014. szeptember 20-án
Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszakban gyengült Brüsszelben az ellenállás a magyar kormány politikájával szemben, és csökkentek az országot ért támadások, ami részben a Magyarország által elért eredményeknek köszönhető, részben pedig annak, hogy a tágabb térség frontövezetté vált – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a III. Martosi Szabadegyetem nyitó fórumán. 
Vágólapra másolva!

Kövér László a főbb magyarországi politikai történéseket és azok visszhangját felidézve azt mondta, mára a gazdasági növekedés számadatai szerint Magyarország Európa élvonalába került, ami igazolta a kormány politikáját.

– jegyezte meg.

Kövér szerint Magyarország az euroatlanti övezet fekete báránya Forrás: Szabó Gábor

A házelnök a magyar kormány nemzetpolitikai célkitűzéseiről is beszélt, és ezek kapcsán úgy vélekedett: jelenleg, amikor „Magyarország az euroatlanti övezet fekete báránya”, van néhány olyan téma, amelynek „asztalra erőltetése” visszás hatású lehet.

– fogalmazott. Megjegyezte: az őshonos kisebbségeket érintő kérdéseknél nagyon magas az az ingerküszöb, amelynél Brüsszelben már érzékelik, hogy valóban megoldásra van szükség, olyan magas, hogy csak a balkáni konfliktus rezegtette meg a lécet.