A budapesti tömegközlekedés még nem állt helyre a vihar után

Vágólapra másolva!
A tegnapi vihar jelentős károkat okozott a közösségi közlekedés infrastruktúrájában. Csütörtök kora reggel is számos felszíni járat nem, vagy csak módosítva közlekedik, továbbá a pótlóbuszok a menetrendhez képest ritkábban indulnak. A Budapesti Közlekedési Központ a felszíni járatok helyett a metróvonalak igénybevételét ajánlja.
Vágólapra másolva!

A BKK közleményéből kiderül:

Több trolibusz helyett pótlobuszok járnak Fotó: Polyák Attila - Origo
  • Pótlóbusz jár a 3-as villamos helyett a Gubacsi út / Határ út és Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér), a 41-es villamos helyett Budafok kocsiszín és Kamaraerdei Ifjúsági Park, az 51-es villamos helyett a Gubacsi út / Határ út és Nagysándor József utca, valamint az 52-es villamos helyett Határ út M és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között.
  • Pótlóbusz közlekedik a 72-es, a 77-es, a 80A, a 81-es és a 82-es trolibusz helyett a teljes vonalon, a 74-es trolibusz helyett pedig a Rózsák tere és a Csáktornya park között.
  • Törökbálinton a 88-as, a 140-es, a 140B és a 172-es autóbuszok módosított útvonalon közlekednek, az Ady Endre utca megállóhelyet nem érintik.
  • A XXII., Háros utcában a Liszt Ferenc utca kereszteződése után oszlopok kidőlése miatt az 58-as, a 141-es és 158-as autóbuszok módosított útvonalon járnak, a Liszt Ferenc utca megállóhely áthelyezésre került.
  • Nem működnek a jelzőlámpák a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében, valamint az Üllői út Könyves Kálmán körút csomópontban.