Csütörtöktől megint gatyarohasztó hőség lesz

Balatonmáriafürdő, 2015. július 7.
Fürdőzők a balatonmáriafürdői strandon 2015. július 7-én. Az országos tiszti főorvos július 4-től július 8-án éjfélig hőségriadót rendelt el, mert ebben az időszakban eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Ce
Balatonmáriafürdő, 2015. július 7. Fürdőzők a balatonmáriafürdői strandon 2015. július 7-én. Az országos tiszti főorvos július 4-től július 8-án éjfélig hőségriadót rendelt el, mert ebben az időszakban eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Az ország felett átvonuló hidegfront miatt a következő napokban mérséklődik a felmelegedés, esőre, erős szélre is számítani lehet. A hét közepétől azonban ismét napsütéses idő várható 30 fok feletti maximumokkal, a hétvégén viszont újabb hidegfront érkezik - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. 
Vágólapra másolva!

Hétfőn sok lesz a felhő az égen, csupán rövid időre süthet ki a nap. Elszórtan eső, zápor, északkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat.

A legmagasabb hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

Kedden a többórás napsütés mellett már csak elszórtan alakulhatnak ki záporok. Napközben akár 29 fokig melegszik a levegő.

Szerdától jobb idő lesz

Szerdán napos idő várható, várhatóan 27-32 fok lesz. Csütörtökön és pénteken száraz, napos idő várható, csapadék nem valószínű.

Fürdőzők a balatonmáriafürdői strandon Forrás: MTI/Varga György

Csütörtökön a legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok,

pénteken pedig 31-36 fok között valószínű.

Vasárnap jön egy hidegfront

Szombaton többnyire derült, napos idő várható.

Napközben 33-38 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap azonban ismét egy gyenge hidegfront érkezhet, emiatt átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legmagasabb hőmérséklet legfeljebb 35 fok körül alakul.