Feladta magát a férfi, aki miatt lövöldözés volt

körözik Rácz András
Vágólapra másolva!
Feladta magát hétfőn a rendőrségen az a férfi, aki ellen országos elfogatóparancsot adott ki a budapesti XIII. kerületi rendőrkapitányság. A 29 éves férfi a gyanú szerint vasárnap délután kést rántott egy Váci úti szórakozóhelyen.
Vágólapra másolva!

Az Országos Rendőr-főkapitányság közölte: "az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható" férfi

önként jelentkezett a XIII. kerületi rendőrkapitányságon.

Hozzátették: ügyvédjével érkezett, a kihallgatása most is tart.

Közölték: a Budapesti Rendőr-főkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a törökszentmiklósi férfi ellen.

Vasárnap volt a lövöldözés

Többen is lövések zaját hallották Angyalföldön, a Váci úton vasárnap délután. Az Origo elsőként írta meg, hogy a rendőrséget egy erőszakosan viselkedő társasághoz hívták ki, és még aznap előállítottak három embert csoportos garázdaság miatt.

Nem sokáig kellett körözni Rácz Andrást Forrás: police.hu

A férfit, aki most feladta magát, akkor még nem fogták el. Őt idáig körözték a kiadott fotó alapján, erről itt írtunk.

Ez történt pontosan

A 29 éves törökszentmiklósi Rácz András és nagyjából nyolc ismerőse vasárnap délután négy óra körül szeretett volna bemenni a Váci úti szórakozóhelyre, de a biztonsági őrök nem engedték.

Rendőrök Budapesten, a XIII. kerületi Váci úton Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A férfi ezután összeveszett az őrökkel, rájuk támadt, kést rántott, mire az egyik biztonsági őr a nála lévő gáz-riasztó lőfegyverrel többször is tüzelt. Senki sem sérült meg, Rácz Andrásék azonban egy taxival elmenekültek a helyszínről.