Unokaöccsével ugrott a mélybe a nyíregyházi nagynéni

Szabó Gergő fotója

Nyíregyháza tűz
Vágólapra másolva!
Egy nő egy gyerekkel a karjában ugrott ki annak a nyíregyházi társasháznak a lakásából, amely péntek este gyulladt ki; az asszony meghalt, unokája súlyosan megsérült a zuhanásban. A kisfiút altatásban tartják. A rendőrség közveszélyokozás miatt nyomoz.
Vágólapra másolva!

Amint arról az Origo is beszámolt, a nyíregyházi Petőfi utcában egy negyedik emeleti lakás gyulladt ki. Az M1 előzetes információi szerint hárman voltak a lakásban. Az idősebb gyerek kiszaladt, és segítséget kért a szomszédoktól. Egy férfi vizes plédbe burkolózva próbált segíteni a lakásban rekedteknek, de a forróság és a füst miatt erre nem volt esélye.

A nő - karjában a kisebb gyerekkel - kivetette magát az ablakból. Az asszony a helyszínen életét vesztette, a gyereket kórházba szállították. Utóbb a rendőrség közölte, hogy a nő nem a gyerek nagymamája, hanem a nagynénje volt.

Forrás: Origo olvasói fotó

Nagy József, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgató-helyettese azt mondta, hogy 32 embert mentettek ki az égő épületből. Egyelőre nem tudni, mitől keletkezett a tűz.

Altatásban tartják

A gyerek égési és szilánkos töréses sérüléseket szenvedett, illetve sokkot kapott. Ezek a sérülések egyenként nem súlyosak, a három együtt azonban súlyos, életveszélyes állapotot okozott. Fájdalmai miatt a gyereket altatásban tartják. Az MTI meg nem erősített információi szerint egy hároméves kisfiúról van szó.

Közveszélyokozás a gyanú

Közveszélyokozás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást az ügyben a rendőrség - közölte később a hatóság. Azt is tudatták:

a tűz elöl menekülő, az ablakon egy gyerekkel kiugró asszony, aki a helyszínen meghalt, a gyerek nagynénje volt.

Az is kiderült, hogy aki a lakásból ki tudott menekülni, az az 56 éves nő 20 éves lánya volt. Az asszony - az aznap este náluk lévő hétéves unokaöccsével együtt - ezután az ablakon keresztül a társasház belső udvarára ugrott ki.

A rendkívüli haláleset körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálja a rendőrség.

A lángokat a tűzoltók megfékezték, a lakás teljesen kiégett.

A nyíregyházi önkormányzat szóvivője közölte, a város ideiglenes elhelyezést kínált a társasház lakóinak, ám eddig ezt csak egyetlen lakó igényelte.