Felfüggesztette a rendőrség az egykori tévést

rendőrautó, luxy
Pécs, 2015. február 19. Egy új, Audi A3 típusú rendőrautó
Vágólapra másolva!
A belső kontroll rendszer által felfedett elszámolási szabálytalanságok miatt felfüggesztették a Zala megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, Nothoff Ingrid őrnagyot - erősítette meg az Origo információját a megyei főkapitány.
Vágólapra másolva!

Nem sikkasztásról és nagyságrendileg sem milliós összegről van szó - ezt már elöljáróban hangsúlyozta Sipos Gyula, a Zala megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, amikor megerősítette az Origo információját, hogy felfüggesztették Nothoff Ingrid őrnagyot, a megyei főkapitányság szóvivőjét.

Az elszámolással volt gond

A főkapitány közlése szerint a Zala megyei Rendőr-főkapitányságon a belső kontroll rendszer az elmúlt időszak utazási költségtérítéseinek szabályosságát vizsgálta, eközben bukkantak szabálytalanságokra.

A szabálytalanságot az utazási költségtérítéseknél tárták fel (képünk illusztráció) Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Nothoff Ingrid által teljesített elszámolásokban állapított meg szabálytalanságokat a vizsgálat vezetője, a kialakult helyzet tisztázásáig pedig az őrnagyot a szolgálati törvény rendelkezései alapján felfüggesztették - magyarázta Sipos Gyula főkapitány.

Tévés műsorvezetőből szóvivő

Az egykor a NapTV-ben, illetve az MTV Kékfény músorában dolgozó tévés, bűnügyi újságíró 2010-ben váltott. Ekkor került a rendőrséghez: először a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, majd a Belügyminisztériumban, végül ismét a BRFK-n dolgozott, innen került 2012-ben Zalába szóvivőnek.