A Tiszába fulladt egy menekült

Kerítés építés, Hende Csaba Honvédelmi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő, Mórahalom külterületén,
kerítés építés sajtótájékoztató, Mórahalom külterületén, ahol 150 Kerítésépítés sajtótájékoztató. 2015 július 16-án Mórahalom külterületén, 150 méteres tesztkerítést állít a honvédség a menekültáradat megállítására.
Vágólapra másolva!
Alkalmi hídon kelnek át a menekültek a Lúdvári-csatornánál, ketten vasárnap az iszapos vízbe estek. Egyikük a Tiszába sodródott, majd elmerült. A szegedi vízimentőknek megálljt parancsoltak a szerbek, a vízben elmerült migránst nem kereshették a határon túl.
Vágólapra másolva!

A Szegedtől nem messze lévő töltésen vasárnap két menekült a folyóba esett. Egyiküket sikerült kimenteni, a másikat nem - írja a Délmagyar.hu.

A Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat helyszínre riasztott egységeit a szerbek nem engedték be Szerbiába.

Nincs meg a holttest

A szerb Blic azt írta a migránstragédiáról, hogy a férfi átjutott Magyarország területére, és amikor a magyar határrendészet meglátta őt, elindultak felé – mivel nem volt hova mennie, beugrott a folyóba.

A Blic vádjaira a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt felelte, a magyar rendőrség a tőle elvárható módon járt el: a vízbe esett férfi láttán értesítették a vízimentőket, valamint az esetről tájékoztatták a szerbeket, akik azt ígérték, rendőröket vezényelnek a helyszínre.

Építik a tesztkerítést Mórahalom külterületén Fotó: Szabó Gábor - Origo

A szerb hatóság egyelőre nem adott tájékoztatást arról, hogy megtalálták-e a férfit – tette hozzá Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő.