Még mindig nehéz a közlekedés a Soroksári úton

Vágólapra másolva!
Eloltották tüzet a tűzoltók a budapesti Soroksári úton. Egy autószerelő műhelyben csaptak fel a lángok. Az utómunkák miatt sokáig nehézkes volt a közlekedés a környéken. A Koppány utca és a Kén utca között már megindult a forgalom, a HÉV is újra teljes útvonalán jár - közölte a katasztrófavédelem és a Budapesti Közlekedési Központ. 
Vágólapra másolva!

Még Budáról is lehetett látni a Soroksári úton égő műhely füstjét, onnan úgy tűnt, mintha a Bazilika környékén lenne a tűz, pedig jóval messzebb.

A soroksári úti tűz Budáról Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A katasztrófavédelem a honlapján közölte, hogy a tüzet már eloltották. A mintegy hatvan négyzetméteres műhely teljes terjedelmében égett, az elsődleges adatok szerint a műhely közelében lévő 10-15 autó megrongálódott. A telepen különböző palackokat is tároltak, a robbanásveszély miatt egy úgynevezett dissou gázpalackot (oldott gáz) a mesterlövészek kilőttek.

Mintegy húsz tűzoltó dolgozott a műhely oltásán, személyi sérülésről nem érkezett információ – tájékoztatta az Origót előzőleg Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Dolgoznak a tűzoltók Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A legfontosabb infók

A BKK a Facebook-oldalán azt írta: a tűz miatt korábban elterelt 23-as, 54-es és 55-ös autóbusz mindkét irányban az eredeti útvonalon közlekedik. A H6-os HÉV - amely helyett pótlóbuszok vitték az utasokat Közvágóhíd és Pesterzsébet-felső között - ismét teljes útvonalán jár.

Közben megindult a közlekedés a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon, amelynek egy szakaszán korábban pótlóbuszok vitték az utasokat a Soroksári úti autószerelő-műhelyben keletkezett tűz miatt - közölte a Mávinform az MIT-vel. Hozzátéve: a késések fokozatosan csökkennek, a menetrend szerinti közlekedés 20 órára állhat helyre.

Az Origo felhívta az egyik Soroksári úti autóbontót, ahol azt közölte velünk az egyik ott dolgozó, hogy a rendőrség és a tűzoltóság őket is kiterelte a műhelyükből. Hatalmas tűz volt az egyik bontónál, ami a Soroksári út 120 körül lehet. Robbanásról nem tudott beszámolni az ott lévő férfi, és személyi sérülésekről sincs információja.