Erdőtűz miatt nem foglalkoztak Orbán Viktorral

Orbán Viktor, Lévai Anikó
"Magyar, dalmát, Két jó barát"
Vágólapra másolva!
Összesen négy rendőr teljesít szolgálatot Mljet szigetén, ahol Orbán Viktor az éves szabadságát töltötte. A horvátországi település első embere szerint akkor sem foglalkoztak volna a magyar kormányfővel, ha tudták volna, hogy ott van. 
Vágólapra másolva!

Fogalma sem volt a mljeti polgármesternek arról, hogy a meseszép szigeten nyaral a magyar kormányfő, de ha tudta volna, akkor se lett volna ideje ezzel foglalkozni.

Mljet szigete Dalmácia egyik gyöngyszeme Forrás:Flickr/Altor Sarabela

Senki nem szólt

Az 1100 lakosú sziget első embere, Divo Market az Origónak telefonon azt mondta: bár mindenkit ismer a környéken, senki nem szólt neki, hogy ott nyaral a magyar miniszterelnök.

– mondta a polgármester.

Divo Market arról sem tud, hogy külön rendőri biztosítása lett volna a magyar kormányfőnek. A szigeten egyébként négy rendőr teljesít szolgálatot, de

ők most egyébként sem értek volna rá.

A szárazföldön ugyanis hatalmas erdőtüzek dúlnak, a lángok már Trstenik kikötőjét veszélyeztetik, ezért mindenki ott próbál segíteni az oltásban.

Orbán Viktor és Lévai Anikó egy dalmát barátjukkal a szigeten. Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Befolyásosak szigete

Orbán Viktor hétfőn jelentette be a Facebookon, hogy Horvátországban töltötte a nyári szabadságát. A pihenésről még egy fotót is posztolt, felesége és egy családi barát társaságában.

Mljet az Adria nyolcadik legnagyobb szigete Dalmáciában, és csupán néhány eldugott kis falu található rajta. A helyet rengeteg befolyásos ember kedveli, korábban nyaralt itt Károly herceg, a milliárdos Roman Abramovics és Jacques-Yves Cousteau francia tengerkutató.