Halálos baleset a vasúti átjáróban

Csorna, 2015. július 23.
Személyautó roncsa egy vonat mellett, amellyel összeütközött Csornán 2015. július 23-án. Az autóban utazó négy ember, köztük egy gyermek életét vesztette.
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Csorna, 2015. július 23. Személyautó roncsa egy vonat mellett, amellyel összeütközött Csornán 2015. július 23-án. Az autóban utazó négy ember, köztük egy gyermek életét vesztette. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Egy négytagú család meghalt, amikor vonat és személyautó ütközött Csornánál csütörtökön délelőtt a 86-os út vasúti átjárójában. 
Vágólapra másolva!

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt írja: a vonat maga alá gyűrte, és mintegy kétszáz méteren maga előtt tolta a gépkocsit.

Ennyi maradt az autóból Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A jármű négy utasa - egy 35 éves férfi, egy 31 éves nő, valamint egy 15 éves és egy 6 éves fiú - a helyszínen meghalt.

A műszaki mentést a csornai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói végezték: áramtalanították a járművet, segítettek a roncs szétvágásában és az elhunytak kiemelésében.

Az utasok közül senki sem maradt életben Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A piros jelzés ellenére hajtott be

A személyautó a tilos jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe - közölte a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. szóvivője, Rázó László. Hozzátette, hogy a baleset a 86-os úttal párhuzamos mellékút vasúti átjárójában történt.

A vonat utasai közül az első információk szerint senki nem sérült meg - ők leszálltak a vonatról, és elindultak a csornai vasútállomásra, ahonnan mentesítő buszjárattal utazhattak tovább.