Újabb autóban hagyott kisgyerek halt meg a hőség miatt

Vágólapra másolva!
Meghalt egy ötéves kislány Svájc déli részén egy kempingben, miután a hatalmas hőség ellenére magára hagyták a családi autóban.
Vágólapra másolva!

Az anya kikészült

A mentők hiába küzdöttek, hogy újraélesszék a kislányt. Az államügyészség elrendelte a nyomozást - közölte Ticino kanton rendőrsége szerdán.

A haláleset még kedden történt egy Lugano közelében lévő kempingben,

eddig azonban nem volt bizonyíték arra, hogy a gyerek az autóban lévő hőség miatt halt meg. Az anya egyelőre kihallgathatatlan állapotban van. A nő összesen négy kislányával nyaralt a muzzanói La Piodella kempingben.

Nem ez az első eset

Tavaly augusztusban hasonló körülmények között hunyt el Svájcban egy 16 hónapos gyermek, akit apja a munkahelye parkolójában hagyott az autóban. A férfi elfelejtette elvinni a bölcsődébe a babát, csak este vette észre a tragédiát.

Nyitrán kétéves kislány halt meg

Szerdán a szlovákiai Nyitrán is hasonló tragédia történt. Egy kétéves kislányt találtak holtan egy lezárt fekete Volkswagenben, amely órákon át parkolt a tűző napon, amikor a hőmérséklet legalább 36 Celsius-fok volt. Az apának reggel, munkába menet kellett volna bölcsődébe vinnie kislányát, de

az autóban felejtette, és járókelők csak délután 3-kor figyeltek fel a mozdulatlan gyermekre.

A mentők kiérkezésekor a kislány már halott volt.

Kis híján tragédia történt Tatán is

Múlt pénteken Tatán egy nyolchónapos kislány rekedt egy autóban. Édesanyja szemtanúja volt, amint

az autó ajtajai véletlenül bezáródtak, és kulccsal sem tudta kinyitni azokat.

Azonnal hívta a rendőröket, akik betörték a jobb első ablaküveget, így ki tudták emelni a gyereket a kocsiból. A rendőrök a hőség miatt mentőt is hívtak a csecsemőhöz, végül megfigyelésre kórházba vitték a kislányt - olvasható a police.hu-n.

Ha kíváncsi arra, meddig lehet bírni egy forró autóban, nézze meg ezt a videót!