Orbán: A magyarok nem akarnak törvénytelen bevándorlókat

Kulcsszavak:Tusványos Bálványosi szabadegyetem Tusnádfürdő
Orbán
Vágólapra másolva!
Obán Viktor szerint a tét ma már Európa, az európai polgár életmódja, az európai értékek és nemzetek megmaradása vagy eltűnése, illetve felismerhetetlenségig történő megváltozása.
Vágólapra másolva!

Tőkés László beszédével kezdődött a tusnádfürdői nyári egyetem zárónapja. Nemcsak a megélhetési bevándorlók útjából, hanem az Európai Unió által kikövezett görög útból sem kérünk – mondta Tőkés.

Az EP-képviselő nem lát kivetnivalót abban, hogy Románia és Moldova egyesülni akar.

Arra kérte Orbán Viktort, támogassa az erdélyi autonómiatörekvéseket. Tőkés László szerint a keresztények üldözése elérte azt a fokot, amikor már az unió intézményei is kénytelenek komolyan venni ezt az ügyet.

Orbán: Nagyon magasan van a mérce Fotó: Polyák Attila - Origo

Magas a mérce

Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy a tavalyi beszédhez képest nagyon magas a mérce. „Egy éve azt mondtam, hogy olyan időket élünk, hogy bármi megtörténhet. Ki gondolta volna, hogy

Európa nem tudja megvédeni a határait a fegyvertelen bevándorlókkal szemben?”

– tette fel a kérdést Orbán. „Ki gondolta volna egy éve, hogy az amerikaiak fegyvereket telepítenek Közép-Európába, valamint, hogy Magyarország lesz a második leggyorsabban növekvő ország Európában.”

Percről percre

Az Origo percről percre közvetítette a miniszterelnök tusnádfürdői beszédét

Az győz, aki mélyebben érti meg a múltat, ami a politikai tervezés alapja. A megértéshez értelemre van szükségünk – tette hozzá. Az Európai Unió egy nagyszerű siker, bármilyen bajok is vannak, de ezt a tényt semmi sem írja fölül.

Az újkori népvándorlás felerősödése politikai folyamatok következménye.

Az igazi fenyegetés nem a háborús övezetekből, hanem Afrika belsejéből érkezik.

Orbán komoly hibának nevezte, hogy az észak-afrikai államok felbomlottak, így nem tudják feltartóztatni a vándorlást. A tét ma Európa – mondta a miniszterelnök.

A miniszterelnök komoly veszélynek nevezte a bevándorlást Fotó: Polyák Attila - Origo

Nem szeretik a magyarokat?

A magyar baloldal politikusai nem szeretik a magyarokat – állítja a kormányfő. Ha a baloldal győzött volna 2014-ben, akkor Orbán Viktor szerint Magyarország ma egy nagy menekülttábor lenne.

Szuverén erőként kellene cselekednie az Európai Uniónak, de ehhez még több nemzetállami szuverenitást kellene elvenni. Az Európai Unió pragmatikus és rugalmas is volt, de nyilvánvaló hogy mára valami elromlott, Európa Orbán szerint puszta ideológiává vált.

Egy erős unióban érdekelt Magyarország,

de a kormányfő őrültségnek tartaná egy nemzetek feletti Európai Unió létrehozását. Ha az unió sikeres akar lenni, akkor Obán Viktor szerint meg kell találnia a saját megoldásait.

Orbán: Az unió felé fennálló adósságunkat is visszafizetjük Fotó: Polyák Attila - Origo

Fizetünk

Magyarország az egyetlen ország, amelynek nem nőtt, hanem csökkent az adóssága. 2016 elején az unióval szemben még fennálló adósságunkat vissza fogjuk fizetni – jelentette be a miniszterelnök.

Nem akarjuk megismételni azt az európai kísérletet, ami az európai kultúrától idegeneket beengedte a kontinensre. A hatalmas tömegből nem tudjuk kiszűrni a terroristákat – idézte David Cameron brit miniszterelnököt a magyar kormányfő. A nyugati tapasztalatok azt mutatják, hogy

a törvénytelen bevándorlók hozzájárulnak a munkanélküliség növekedéséhez.

Ha új embertömegek érkeznek a magas munkanélküliségű országokba, az tovább növeli majd az állástalanok arányát, ez egyszerű, mint az egyszeregy – érvelt Orbán.

A bűnözés mértéke a bevándorlók érkezésével tovább növekszik – mondta a kormányfő, aki svédországi statisztikákkal támasztotta alá a mondandóját. Hazánk harapófogóba került, mivel délről és nyugatról is bevándorlók fenyegetik.

A miniszterelnök hosszan beszélt az illegális bevándorlás okozta veszélyekről Fotó: Polyák Attila - Origo

Szigorítás

Augusztus 31-ig elkészül a szerb–magyar határon a kerítés – jelentette be a kormányfő. Egy nappal korábban Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője még november végéről beszélt az Origo tudósítójának.

A kormányfő előadásában ismertette a migrációval kapcsolatos nemzeti konzultáció eredményeit. 1,2 millió kérdőív érkezett vissza. Ezekből kiderül, a magyarok háromnegyede gondolja úgy, hogy az illegális bevándorlók veszélyeztetik a munkahelyeket,

a magyarok négyötöde szigorúbb szabályokat akar a bevándorlókkal szemben

– mondta a kormányfő.

Az illegális bevándorlóknak saját maguknak kellene fedezniük a költségeket – tette hozzá. Bevándorlás helyett a magyarok szerint inkább a családok és a születendő gyermekek támogatásra van szükség. A miniszterelnök fő célnak nevezte, hogy Magyarország olyan ország legyen, ahol nem történhet meg bármi.