Vágólapra másolva!
Napok óta borzolja a kedélyeket egy Facebookon terjedő fotó, amelyen – készítője szerint – a tahitótfalui Duna-szakaszon egy szippantós kocsi éppen szennyvizet ereszt a folyóba. Lehet, hogy nem is így történt. 
Vágólapra másolva!

„Ma békésen napozunk Tahitótfaluban, a híd lábától nem messze a Duna-parton, mikor 14 óra 2 perckor megjelent egy szippantós autó a parton, letekerte a csövet, és a vízbe engedte a tartályának tartalmát” – írta egy nő még csütörtökön, a közösségi oldalon. Az alábbi fotó kíséretében azt is megosztotta, hogy szóltak a rendőröknek is, de semmi sem történt.

A szippantós kocsi Forrás: Facebook/Judit Szabó

Az első megjegyzés a fürdőzőkre vonatkozott

Kerestük az ügyben a rendőrséget. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy tanulmányozták a képet, de az eset nem egyértelmű. Nem látszik az autó rendszáma, és az sem, hogy tulajdonképpen enged-e szennyvizet a folyóba. Az viszont jól kivehető, hogy

a folyóban fürdőzők tilosban járnak.

Ott fürödtek, ahol nem lenne szabad, eljárás azonban ellenük sem indult.

Nem ürített, szippantott?

Tahitótfalu polgármestere, Sajtos Sándor Imre az Origónak azt mondta, a valóságban nem biztos, hogy az történt, amit a fotó alapján sejteni lehet. Megkeresték a vállalkozót, akinek szippantós kocsija van, és ő azt állította, hogy

nem szennyvizet pumpált a Dunába, hanem pont fordítva, vizet szivattyúzott ki a folyóból.

Az ügyet ettől függetlenül vizsgálja az önkormányzat, ugyanis a víz vételezéséhez is engedélyt kell kérni.

A polgármester azt is elmondta, hogy a kép készítője jobban tette volna, ha egyből az önkormányzatot értesíti, hiszen ők mindenkinél gyorsabban tudnak intézkedni a hasonló ügyekben. Dolgozik náluk egy járőr is, akinek kifejezetten az a dolga, hogy az ilyenekre figyeljen.