Az izraeli harcművész egyetért Orbánékkal

Krav-Maga Magyar Női Unió
A Magyar Női Unió Krav-Maga bemutatója. Az előadáson a nőket a bevándorlókkal együtt érkező terrorista támadás ellen készítették fel
Vágólapra másolva!
Magyar hölgyeket tanított a terroristák elleni védekezésre Dr. Avi Bleier izraeli biztonsági szakértő szerdán este. Az Intenzív Krav Maga feltalálója a terrorizmusról, az önvédelemről és a vallások közötti békés együttélésről is beszélt. 
Vágólapra másolva!

„A terrorizmus a magyarokra is fenyegetést fog jelenteni. Ha nem is ma, és nem is holnap, de előbb utóbb biztosan” - mondta el Avi Bleier izraeli biztonsági szakértő a Magyar Női Unió rendezvényén. Megkérdeztük, hogy szerinte reális-e az a kormánypárti feltételezés, hogy a

bevándorlók között terroristák is lehetnek?

Azt felelte, igen.

A harc mestere

Hatalmas, régi ház a Magyar Női Unió otthona, szépen rendbetartott kert, rattan bútorok, vadásztrófeák, igényes kis zöld sziget a betondzsungel szívében. A forgalom zaja se nagyon jut el ide, pedig a Budai Váralagút kőhajításnyira van. Itt tartott oktatást és bemutatót Dr. Avi Bleier.

Ő az Intenzív Krav Maga feltalálója, az Izraeli Karate Szövetség elnöke (8 danos mester) és az ISATI (Nemzetközi Biztonsági és Antiterrorista Intézet) alapítója, az Izraeli Állam biztonsági szakértője. Több könyvet is írt. Volt, amelyiket az Izraeli hadügyminisztérium adta ki.

Tökéletesen beszél magyarul, hiszen itt született, Bleier István néven, és 1956-ban vándorolt ki Izraelbe.

Edzésben Fotó: Polyák Attila - Origo

Az eseményre nagyjából egy tucat hölgy gyűlt össze. A legfiatalabb 10 év körüli lehetett, a legidősebb 70 fölötti (nem kérdeztük meg, nem illik). Volt még ott egy fiatalember, aki nem árulta el hogy kicsoda, és arra kér minket, hogy ne legyen rajta a fényképeken.

A hölgyeknek is meg kell tanulniuk megvédeni magukat

„Első sorban a szándék választja el a terroristát a bűnözőtől” - mondta Bleier. A terroristák megfélemlítéssel és erőszakkal akarják rávenni a másik embert, hogy úgy éljen, ahogy ők helyesnek tartják. Szerinte

sosem szabad megadnunk magunkat

ennek a nyomásnak. „Nem a vallás számít. A muzulmánoknak, a keresztényeknek, a zsidóknak és a többieknek együtt kell élniük, és nem fenyegetniük egymást.”

Avi Bleier Magyarországon született Fotó: Polyák Attila - Origo

A terrorizmus elleni védekezés persze első sorban az állam feladta. De onnan fentről nem mindig látni, hogy mi van „idelent”. Ezért az embereknek is meg kell tanulniuk megvédeni magukat. Ez alól

a feladat alól a hölgyek sem húzhatják ki magukat

- tudtuk meg.

Bleier közelharci szituációkat rendezett meg, és megmutatta a hölgyeknek, hogy milyen helyzetben mit érdemes csinálni. Megfogják a kezünket? Így kell felrántani a hüvelykujjukat! Valaki maga fele húz? Ne álljunk ellen, hanem így lendüljünk előre, hogy a saját ereje bánjon el vele! Az oktatás jó hangulatban zajlott. Kiderült, hogy nevetgélve is lehet küzdősportot tanulni.