Menekülteket fogtak el egy hostelben

Józsefváros, menekültek, razzia, menekült
Razzia
Vágólapra másolva!
Hét tartózkodási engedély nélküli férfit állított elő a rendőrség Budapesten. Az illegális bevándorlókat egy Könyves Kálmán körúti hostelből vitték be a VIII. kerületi Rendőrkapitányságra.
Vágólapra másolva!

Razziát tartott a rendőrség egy Könyves Kálmán körúti hostelben és annak környékén. Az akció végén hat, magát szírnek valló, és egy iraki állampolgársággal rendelkező férfit állítottak elő a józsefvárosi kapitányságra. A külföldi férfiaknak nem voltak olyan papírjaik, amelyekkel jogszerűen tartózkodhattak volna Magyarországon, így illegális bevándorlóknak minősülnek - derül ki a VIII. kerületi önkormányzat honlapjára feltett hírből.

A rendőrök több csapatra felosztva ellenőrizték a hostelben tartózkodó személyeket és a szálló környékét.

Razzia Forrás: jozsefvaros.hu

Az egyik szobában találták meg az iraki állampolgárt, akinek a papírjaiból kiderült, hogy Finnországban már kapott ideiglenes tartózkodási engedélyt, ami viszont néhány napja lejárt. A férfi a schengeni határokon belül nem lett volna jogosult utazásra. Tormai Tamás rendőr százados, az egység parancsnoka ezt mondta az önkormányzati honlapnak:

A rendőr szerint elképzelhető, hogy a férfi itt tartózkodó társait szerette volna Finnországba kalauzolni.

A hostelhez közel igazoltattak a rendőrök egy másik férfit is, aki szírnek vallotta magát, de érvényes iratai nem voltak. A szálló melletti étteremben még öt külföldit talált a rendőrség, nekik sem volt tartózkodási engedélyük. A józsefváros.hu azt írja, hogy "vélhetően" ők is szír állampolgárok.