Szexuális zaklatással is vádolták a gyilkos fogorvost

Hírességek is kiakadtak a fogorvoson, aki végzett Afrika leghíresebb oroszlánjával
Vágólapra másolva!
Szexuális zaklatást is elkövetett az az amerikai férfi, aki a megölte Cecilt, az oroszlánt, a Hwange Nemzeti Park közönségkedvencét. A vadász fogorvos, a közfelháborodás miatt praxisát bezárta.
Vágólapra másolva!

Mint arról az Origo beszámolt, bánja tettét Walter Palmer amerikai fogorvos, aki először számszeríjjal megsebesítette, majd lőfegyverrel megölte Cecilt, a zimbabwei Hwange Nemzeti Park közönségkedvenc oroszlánját. A vadász szerint ő egyrészt abban a hiszemben volt, hogy helyi vezetői minden engedélyt beszereztek, másrészt nem tudta, hogy az oroszlán, amire szemet vetett, ennyire híres.

Hírességek is kiakadtak a fogorvoson, aki végzett Afrika leghíresebb oroszlánjával Forrás: Instagram

A helyiek bíróság elé állnak

Palmer két helyi vezetőjét Zimbabwében bíróság elé állítják orvvadászatért, mert a csapatnak nem volt engedélye, tájékoztat a BBC.com. Ha bűnösnek találják őket, akkor akár 15 év börtönt kaphatnak.
Palmert sem a zimbabwei, sem az amerikai hatóságok nem keresték meg, de azt nyilatkozta, hogy „mindenben áll a rendelkezésükre, ha erre szükség lenne”.

Az oroszlánvadászat számos afrikai országban, például Zimbabwében legális, de hivatalos engedélyhez kötött.

Szexuális zaklatás

Ezt követően kiderült, hogy Walter Palmernek 2009-ben 127 500 dollárt kellett fizetnie szexuális zaklatás miatt. A fogorvos az egyik alkalmazottját 1999 és 2005 között verbálisan zaklatta, de fizikai közelségbe nem került az alkalmazottjával. A nő azt állította, hogy azért bocsátották el, mivel nem akart még közelebbi kapcsoaltba kerülni a fogorovossal. A nő bírósághoz fordult és Palmert 2009-ben ítélték pénzbírságra.