Jégeső tombolt a budapesti belvárosban

jégeső
Bp, 2015.08.05.
Vágólapra másolva!
Óriási jégeső szakadt Budapestre, a főváros több kerületében is borsónyi jégdarabok estek. Kecskeméten és Szolnokon is heves zivatar tört ki, az előrejelzések szerint egész este eshet. 
Vágólapra másolva!

Leszakadt az ég Budapest fölött valamivel délután fél öt után.A radarkép szerint nem csak Budapesten, de Szolnok és Kecskemét térségében is hatalmas zivatar volt. Az Origo tudósítója szerint a Múzeum körúton jégeső miatt menekültek a járókelők.

Lecsapott az ítéletidő a Naphegy térre is, a környéken így esett a jég.

Ha az élet megkínál egy frankó kis jégesővel, akkor tartsd ki a martinis poharadat :D

Posted by Tivadar Körtvélyes on Wednesday, 5 August 2015

Egész éjszaka eshet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szerda este és a csütörtökre virradó éjszaka első felében szórványosan (az ország kb. 25-35 %-án) valószínű helyi zivatar legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati, északnyugati felén. Csütörtök délután és este elsősorban az ország keleti felén, de ott is csak elvétve (az említett terület kevesebb mint 5-10 %-án) észlelhetünk dörgést, villámlást.

A Múzeum körúton így esett az eső délután ötkor Forrás: Origo

A kialakuló zivatarokat szélerősödés (40-75 km/h), jelentős csapadék (5-25 mm), esetleg kisméretű jég (jellemzően 1 cm alatti átmérővel) kísérheti. Szerdán kis valószínűség mellett egy-egy helyen heves zivatar sem kizárt 80 km/h feletti szélroham és nagyobb méretű jég (2-3 cm-es átmérő) kíséretében.

Olvasóink is több videót, fotót küldtek a viharról. Dániel azt vette fel, ahogy a Bajcsy-Zsilinszky úton, egy Bazilika háta mögötti étterem teraszán esik a jég.

Péter pedig a Tabán közelében utazott busszal, a jármű alig tudott haladni a hirtelen lezúduló eső miatt.

Fun, fun, fun.

Posted by Péter Birkás on Wednesday, 5 August 2015