Egymillió forintot nyert Baán László szüleinek háza

Baán László, nemzeti múzeum, seuso -kincsek
Interjú Baán Lászlóval a Nemzeti Múzeum igazgatójával a Seuso-kincsek hazahozataláról 2014. március 31-én.
Vágólapra másolva!
A Városliget Zrt.-t vezető Baán László szüleinek társasháza egymilló forintot nyert a cég pályázatán. A cég szerint véletlenről van szó. 
Vágólapra másolva!

Az a Dembinszky utcai társasház lett a Városliget Zrt. pályázatának az egyik nyertese, ahol a céget vezető Baán László szülei élnek, írja az Index. A Dembinszky utca 4. szám alatti ház 1 millió forintos zöldítési támogatást nyert a „Zöld a Ligeten túl” pályázaton.

Baán lászló szüleinek a házát újítják föl Fotó: Origo

A portál megkereste a Városliget Zrt.-t, akik szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy a miniszteri biztos szülei abban a házban laknak, amely egy kitűnő pályázatot adott be. Horn Márton, a cég kommunikációs vezetője szerint ők csak az Index leveléből értesültek a családi szálakról, de

Horn szerint Baán László nem is tudott a ház pályázatáról.

A Liget-projekt vezetője nem nyilatkozott, szabadságon van. Reagált azonban a Szépművészeti Múzeum sajtófőnöke, Lévay Zoltán, aki egyebek között azt írta: nemhogy Baán László, de még a szülei sem tudtak a társasház pályázatáról, amelyet egyébként érvénytelenítenek. A részletes választ itt olvashatja. A Liget-projektről pedig bővebben itt olvashatnak.