Az ügyészséget is érdekli Toroczkai fegyvermutogatása

Toroczkai László, időközi választások, Ásotthalma
Vágólapra másolva!
A Szegedi Járási Ügyészség már vizsgálja, közösség elleni uszításnak számít-e, hogy Ásotthalom jobbikos polgármestere fegyverhasználatra biztatott: a Facebookon egy puskát reklámozott, mint a kerítés mentén alkalmazható "objektumvédelmi eszközt".
Vágólapra másolva!

Feljelentésként értékelte a Csongrád megyei Főügyészség egy állampolgár bejelentését, amelyben annak kivizsgálását kéri, hogy Ásotthalom jobbikos polgármestere elkövette-e a közösség elleni uszítást.

Fegyvert reklámozott

Mint arról az Origo beszámolt, a be- és feljelentéseiről ismert Tényi István július végén tett bejelentést, amelyben közösség elleni uszítás gyanújának kivizsgálását kérte.

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere Fotó: Origo

A bejelentő arra hivatkozott, hogy a sajtóban is megjelent - azóta a Facebook által eltávolított - Toroczkai-bejegyzésben Ásotthalom jobbikos polgármestere közzétett egy gumilövedékes fegyverekről szóló bemutató videót, hozzá pedig az illegális bevándorlókra vonatkozó szöveget írt.

Csak katonakorúak ellen

"Most, hogy végre elkezdődött itt Ásotthalomnál (is) a fizikai határzár építése,

íme egy kiváló eszköz, amellyel meghátrálásra késztethetjük majd az éppen a kerítést megrongálni készülő törvénytelen bevándorlót.

Kiváló objektumvédelmi eszköz, természetesen nem nők és gyermekek ellen, de csoportokban érkező katonakorú férfiak esetében kiválóan alkalmazható" - írta Toroczkai.

Az ügyészség mérlegel

A Csongrád megyei főügyészség most arról tájékoztatta a bejelentőt, hogy feljelentésként értékelték a beadványát, és a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Szegedi Járási Ügyészségnek továbbították, hogy elbírálják.