Nem csökkent a menekültáradat

nk20150807
Épül az ideiglenes biztonsági határzár Kelebia mellett 2015. augusztus 7-én
Vágólapra másolva!
Csongrád megye déli részén 55 csoportban 1383 határsértőt – köztük 269 gyermeket – tartóztattak föl pénteken a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve. 
Vágólapra másolva!

A legnagyobb csoportot reggel Ásotthalom külterületén fogták el, ott 70 afgán, 28 pakisztáni, 13 szír, négy kameruni és egy nigériai állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. A rendőrök Szeged külterületén hajnalban elfogtak egy helyi férfit is, aki négy szír állampolgárt szállított a főváros felé. A sofőr ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Épül az ideiglenes biztonsági határzár Kelebia mellett Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.
Országszerte tiltott határátlépés miatt pénteken 1602 embert fogtak el a rendőrök, három gyanúsítottal szemben embercsempészet miatt indult büntetőeljárás.

A Baba

Tetovált, nagydarab férfi oszt ételt, tolmácsol a Keleti pályaudvar aluljárójában, menekült fiatalok veszik körül. Baba hónapok óta dolgozik a Migration Aid önkénteseként, és a segítő munka egyik ikonikus alakja lett – sok migránst már a határról hozzá küldenek. Először az Origónak adott interjút.