Lemondott az MTVA vezérigazgatója

Dr Szabó László Zsolt, az MTVA elnöke
Dr Szabó László Zsolt, az MTVA elnöke ad interjút 2015.03.15.
Vágólapra másolva!
Csaknem két év után saját kezdeményezésére távozik a közmédia éléről Szabó László Zsolt. Az MTVA vezérigazgatója a döntését nem indokolta. A cég közleményben erősítette meg a hírt, de részleteket nem közölt. A vezérigazgatói feladatokat augusztus 15-ig a vezérigazgató-helyettes, Vaszily Miklós látja el.
Vágólapra másolva!

Saját kezdeményezésére, augusztus 15-i hatállyal távozik a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója - értesült az Origo. Úgy tudjuk, Szabó László Zsolt nem indokolta döntését, amit hétfőn délután jelentett be.

Szabó László Zsolt március 15-én adott interjút az Origónak Fotó: Szabó Gábor - Origo

Hivatalos, de szűkszavú

Az Origo értesülésének megfelelően a bejelentés után közleményt adott ki az MTVA. Azt írták, hogy hétfőn nyújtotta be lemondását Szabó László Zsolt. A Médiatanács elnökénél

kezdeményezte munkaviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetését augusztus 15-i hatállyal.

Szabó László Zsolt a döntését nem indokolta. A vezérigazgatói feladatokat augusztus 15-ig a vezérigazgató-helyettes, Vaszily Miklós látja el. Az új vezérigazgató megbízása vagy kinevezése a törvényi szabályozás értelmében a Médiatanács elnökének jogkörébe tartozik - tették hozzá.

Nem propagandát nyom

Szabó László Zsolt nemrég, a közmédia hírcsatornájának március 15-i indulása után adott exkluzív interjút az Origónak. Akkor azt mondta, nem a Hír TV ellensúlyozására jött létre az M1 nemzeti hírtévé, illetve arról is beszélt, szerinte nem "kormánypropagandát nyom a híradó".

Csaknem két évig irányította a közmédiát Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az interjúban a hírcsatorna technikai hibákkal tarkított indulását akkor Szabó László Zsolt azzal magyarázta, hogy

Fel volt készülve arra, hogy apróbb hibáikat felnagyítják majd, de ez azért van, mert súlya van annak, amit csinálnak, szem előtt vannak.