Uniós pénz elcsalásával vádolják a Ligát

Gaskó István
Gaskó István a sztrájktól sem riadna vissza
Vágólapra másolva!
A Liga Szakszervezetek uniós forrásból finanszírozott projektjeinek működésével kapcsolatban rendelt el nyomozást az ügyészség, költségvetési csalás gyanúja miatt.
Vágólapra másolva!

Az eljárással az adóhivatal Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságát bízták meg - közölte a Magyar Hírlap arra az ügyészség által írt levélre hivatkozva, amelyet a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás ismertetett.

Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek volt elnöke Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A lap írról is ír, hogy miután a szakszervezet májusi küldöttgyűlésén nem választották újra elnökké a Liga-vezér Gaskó Istvánt, az átmenetileg az elnöki jogköröket gyakorló Bárány Balázs Péter érdekvédelmi alelnök a birtokába került dokumentumokkal az ügyészséghez fordult, a VDSZSZ Szolidaritásnak más szervezetekkel, így a Liga-konföderációval való "szövevényes kapcsolatai" kivizsgálását kérve.

Gaskó István a lapnak nemrég azt mondta, ez a bajkeverés csak időleges, előbb-utóbb letisztulnak a dolgok, és a vádlók kerülhetnek a vádlottak padjára.

A Liga elnöke a feljelentést komolytalannak minősítette,

s felháborodva reagált arra, hogy őt felelőssé tehetnék a gazdasági ügyekben. Ne csináljanak már úgy, mintha itt egy ember döntögethetett volna! Igaz, a szerződést én írtam alá, ugyanis az "elnökség" nem tud aláírni, mert nincs keze – reagált a VDSZSZ által a Ligának adott kölcsönökkel kapcsolatos felvetésre.