Ezer eurót kértek Szegeden a migránsoktól

Kishomok, 2015. július 22.
Migránsok gyalogolnak a hőségben Magyarkanizsa felé a szerbiai Kishomok határában 2015. július 22-én.
MTI Fotó: Molnár Edvárd
Kishomok, 2015. július 22. Migránsok gyalogolnak a hőségben Magyarkanizsa felé a szerbiai Kishomok határában 2015. július 22-én. MTI Fotó: Molnár Edvárd
Vágólapra másolva!
Ötvenegy csoportban 1307 határsértőt - köztük 285 gyermeket - tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén csütörtökön – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
Vágólapra másolva!

Szenti Szabolcs közölte, hogy a legnagyobb csoportot éjszaka Röszkénél fogták el, ott 87 szíriai, 20 afgán, nyolc pakisztáni és egy iraki állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

Korábbi felvétel Forrás: MTI

Ezer euró volt a tarifa

A rendőrök több olyan magyar állampolgárt is elfogtak, aki határsértőket szállított volna Budapestre Szeged térségéből.

Egyikük ezer eurót kért három szíriai állampolgártól az útért,

másikuk megpróbált elhajtani, és csak több rendőrautó tudta megállítani. A sofőrök ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök a bűncselekmény elkövetéséhez használt járműveket lefoglalták. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

220-an máshol jöttek

Tiltott határátlépés miatt csütörtökön 1527 embert fogtak el országszerte a rendőrök, három gyanúsítottal szemben embercsempészet miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.