Örülnek a béremelésnek a hivatásosok a BM szerint

Budapest, 2015. július 12.
Rendőrök Budapesten, a XIII. kerületi Váci úton, a 168. szám előtt 2015. július 12-én. A rendőrséghez bejelentés érkezett, hogy egy nagyobb társaság erőszakos módon viselkedik. A bejelentő arról is tájékoztatta a hatóságot, hogy
Budapest, 2015. július 12. Rendőrök Budapesten, a XIII. kerületi Váci úton, a 168. szám előtt 2015. július 12-én. A rendőrséghez bejelentés érkezett, hogy egy nagyobb társaság erőszakos módon viselkedik. A bejelentő arról is tájékoztatta a hatóságot, hogy lövésszerű hangokat is hallott. A kiérkező rendőrök három főt szabálysértés elkövetése miatt előállítottak. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint személyi sérülés az esettel összefüggésben nem történt. A BRFK XIII. kerületi rendőrkapitánysága csoportos garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Megelégedéssel fogadta az illetményemelést és az életpályamodellt a rendészeti dolgozók többsége - állapította meg a Belügyminisztérium helyettes államtitkára. Augusztusban már mintegy 60 ezer hivatásos kapott kézhez emelt bért. A Fidesz szerint a baloldal amortizálta le a rendőrséget annak idején.
Vágólapra másolva!

Az eddigi visszajelzések alapján

a rendészeti dolgozók többsége megelégedéssel fogadta a július 1-jén bevezetett új életpályamodellt

és az illetményemelést is - mondta Zsinka András, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára.

Hatvanezren jártak jól

A hivatásos állományba tartozóknak és a rendészeti szervek civil dolgozóinak, összesen mintegy 60 ezer embernek nőtt az illetménye, illetve a fizetése júliustól. A beosztotti, tiszthelyettesi, tiszti állománynak átlagosan 30 százalékkal emelkedett a fizetése.

Rendőrök munkában - júliustól nőttek a bérek Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A parancsnoki állomány 15-25 százalék közötti fizetésemelést kapott.

A teljes állomány 2016-2019 év eleje között további 5-5 százalék átlagos évi fizetésemelést kap.

A hivatásos rendvédelmi szervek közalkalmazottainak is nőtt a fizetése 5 százalékkal, jövő januártól pedig újabb 5 százalékkal nő.

Zsinka András emlékeztetett, hogy komolyabb fizetésemelés csak az első Fidesz-kormány alatt volt a belügyi ágazatban, de a mostani nagyobb mértékű. A mostani siker egy hosszú folyamat eredménye -mondta, hozzátéve, hogy új, modernebb szemléletű előmeneteli rendszert is kialakítottak.

A Fidesz megbecsüli

A Fidesz megbecsüli a rendőrök helytállását - közölte a helyettes államtitkár bejelentésére reagálva a Fidesz. A frakció közleményében emlékeztetett:

a baloldal leépítette és erkölcsileg is leamortizálta a rendőrséget,

munkájukat nem becsülték és politikai célokra használták fel őket.