Felfüggesztett börtönt kapott a román embercsempész

Vágólapra másolva!
Egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen, gyorsított eljárásban a Budakörnyéki Járásbíróság azt a román férfit, aki 200 euróért huszonkét szír határsértőt próbált teherautójával Budapestről Németországba fuvarozni, de az M1-es autópályán lebukott - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.
Vágólapra másolva!

Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a huszonkét szír több embercsempész közreműködésével augusztusban érkezett Magyarországra, majd Budapesten egy ismeretlenül maradt férfival megállapodtak: fejenként 300-450 euróért sofőrt szerez számukra, aki elszállítja őket Németországba.

Az M1-esen állították meg

Az ügy gyanúsítottjává vált román sofőr - aki vállalta a fuvart - az M1-es autópálya Sasfészek pihenőhelyéig jutott, ahol őt, valamint kisteherautóját és utasait egy közúti ellenőrzésen igazoltatták. A szír utasok nem tudták igazolni jogszerű magyarországi tartózkodásukat, így az őket szállító férfit embercsempészés miatt őrizetbe vették, majd a vádemelést követően két napon belül 1 év 8 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönre ítélték, és 2 évre kiutasították Magyarországról. A Budakörnyéki Járásbíróság ítélete szerint a román sofőrnél talált, az embercsempészés díjaként átvett 200 eurót elkobozták - tette hozzá a szóvivő.