Holland embercsempészt fogtak a szerb határnál

Szerb-Magyar határ Ásotthalomnál
Épül a pengedrótos kerítés a menekültek megfékezése céljából.
(migráció, honvédség, nato penge)
Vágólapra másolva!
Autóval vitt volna Budapestre szíreket az a holland férfi, akit magyar társával együtt kaptak el Röszkénél. Több mint ezren próbáltak meg átjönni tegnap.
Vágólapra másolva!

A szerb határnál portyázó holland embercsempész fejenként 300 eurót kért két szír férfitől azért, hogy Budapestre vigye őket. A férfit és magyar társát viszont Röszkénél elfogták a rendőrök. Eljárást is indítottak ellenük, jogellenes tartózkodás elősegítése és embercsempészés megalapozott gyanúja miatt - közölte a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata kedden.

Ásotthalomnál hétfő délelőtt egy román férfivel szemben intézkedtek, akinek az autójában négy szíriai illegális bevándorló utazott.

Őrizetbe vették, és embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellene.

Szeged-Szentmihályteleknél is megállítottak egy autót, amelyben három szíriai utazott. A gyanú szerint egy szegedi férfi fejenként 250 eurót kért tőlük, hogy a fővárosba vigye őket. Délelőtt Röszkénél fogtak el egy házaspárt. Ők az autójukban két szíriai illegális bevándorlót vittek.

Este pedig egy szegedi nőt fogtak el, aki két társával hat irakit akart a fővárosba vinni.

Hétfőn összesen 1199 illegális bevándorlóval - köztük 205 gyermekkel - szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén.

Tiltott határátlépés miatt az országban 1446 embert fogtak el a rendőrök hétfőn, tíz esetben embercsempészés, háromban közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás - közölte a police.hu oldalon az ORFK.