Beszakadt utak, sötét lámpák Budapesten

fővámtér beszakadt út
Vágólapra másolva!
Tátongó gödrök, lezárt útszakaszok jelzik a víz pusztítását. Lezárták a Szabadság hidat, áll a kocsisor a pesti alsó rakparton, egy sor jelzőlámpa nem működik a fővárosban.
Vágólapra másolva!

Több helyen is beszakadt az útpálya a hétfő esti felhőszakadás után: a Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésénél a vízmosás miatt tovább omlott egy munkagödör, a forgalmat leállították az akadály miatt – a Hűvösvölgyi út felé kerül a 29-es busz is.

Egy busz is beleférne

Óriási gödör akadályozza a forgalmat a Vámház körúton: az úttest a Sóház utcánál omlott be, a lyukba egy busz is beférne.

A Szabadság híd Pest felé vezető oldalát lezárták.

Óriási gödör tátong a Vámház körút aszfaltburkolatán Forrás: Olvasó

Járhatatlan a körút a Kálvin tér és a Pipa utca között is.

Marad a metró

Az útakadály miatt nem jár a 49-es és a 47-es villamos sem a Szent Gellért tér és a Deák Ferenc tér között, a vonalon az M4-es metróval érdemes közlekedni.

Sötétek a lámpák

Az özönvíz után

nem működik a fővárosi jelzőlámpák jó része sem,

rendőrök irányítják a forgalmat a Nagykörút–Üllői út csomópontban, a Blaha Lujza téren és a Kálvin téren.

Sötétek a lámpák többek között:

a Hősök terén a Thököly úton a Stefánia útnál és a Róna utcánál, a Bosnyák téren, az Attila úton az Alagútnál, a Nagyvárad téren, az Andrássy úton az Izabella utcánál, az Árpád fejedelem útján az Üstökös utcánál, a Dózsa György úton az Ajtósi Dürer sornál

– tudatta a BKK.

Bedugult a rakpart

A korlátozások és elterelések miatt egybefüggő a kocsisor a pesti alsó rakparton a Dráva utcától déli irányban, a Károly körúton az Astoria felé vezető oldalon.

Egy kis építkezés

Torlódás alakult ki a a Ferihegyre vezető úton is, az 1-es Terminál közelében ugyanis átépítik a vasúti átjárót, emiatt félszélességben lezárták az utat. A munkaterületnél irányonként egy sávban haladhat a forgalom.