A Nyugatiból vittek kórházba egy mindenórás afgán asszonyt

Magyarországon szülte meg kislányát egy menekült asszony.
Vágólapra másolva!
Önkéntesek hívtak mentőt egy afgán asszonyhoz, akinél a Nyugati pályaudvaron indult meg a szülés. Egészséges kislányának a Péterfy-kórházban adott életet, de még nem tudni, hogy a kicsi milyen állampolgár lesz. 
Vágólapra másolva!

Magyarországon szülte meg kislányát egy menekült asszony – adta hírül az RTL Híradó. A nő a férjével és kétéves gyermekével Afganisztánból indult útnak, 6000 kilométert tettek meg, mire Magyarországra értek.

A kis Hana egészségesen, 3200 grammal született Forrás: RTL Klub

Indiai orvos segített

A szülés a Nyugati pályaudvaron, vasárnap este indult meg, a nőhöz önkéntesek hívtak mentőt, majd a Péterfy-kórház szülészetére szállították.

Az egészséges kislány másnap reggel, 3200 grammal látta meg a napvilágot,

szülei Hanának nevezték el.

Érdekesség, hogy a kórházban éppen egy indiai származású orvos volt ügyeletben, aki a szülőkkel perzsa nyelven tudott kommunikálni.

Az édesapának idősebbik gyermekével együtt be kellett mennie a bicskei menekülttáborba Forrás: RTL Klub

Állampolgárság: ismeretlen

A szülés napján az apukának, Mohamednek és idősebbik lányának ott kellett hagynia az édesanyát a kórházban, mert lejárt a 24 órás utazási papírjuk, és el kellett menniük a menekülttáborba.

Csütörtökön az édesanyának és az újszülött gyermeknek is Bicskére kell menniük, ahol egy újabb probléma várja őket: mivel a szülőknek nincsenek papírjaik,

még nem tudni, hogyan fogják a csecsemőt nyilvántartásba venni, és milyen állampolgárságot kap.

Magyart biztosan nem, mert a törvények szerint csak akkor lehetne magyar állampolgár, ha szüleinek Magyarországon lenne állandó lakhelyük, vagy ha rendelkeznének állandó letelepedési vagy menekültstátusszal.