A Budaörsi út újabb szakasza lesz járhatatlan

Budaörsi út, felújítás
Budapest, 2015. március 23. Munkások dolgoznak Budapesten, a Budaörsi úton az új kereszteződés építési munkálatain 2015. március 23-án. Az építkezés miatt megváltozott a közlekedési rend a Budaörsi úton, ahol a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) erre közlekedő járatainak menetrendje is változik. A változások várhatóan októberig lesznek érvényben. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Augusztus 25-én megkezdődik az útfelújítás a Budaörsi úton a BAH-felüljáró és a Pannonhalmi út közötti szakaszon pedig útfelújítás kezdődik. A munkák várhatóan 90 napig tartanak.
Vágólapra másolva!

Augusztus 24-én várhatóan befejeződik a Budaörsi út városból kivezető szakaszán, a Ráhó utcai kereszteződésig tartó vízvezeték-építés.

Ezután a Homonna utcától kifelé haladva a szélső sávban végeznek majd gázvezeték építést várhatóan egy hónapig, a Rahó utcától kifelé a Pannonhalmi útig pedig folytatódik a vízvezeték-építés.

A felújítás folyamatos dugót okoz Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Útfelújítás – 90 napig

A szélső sáv továbbra is munkaterület lesz, ami mellett továbbra is két sáv vezet folyamatosan sávelhúzással a BAH-csomópont felől és egy sáv a Nagyszőlős utca irányából – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.

Augusztus 25-én megkezdődik az útfelújítás a BAH-felüljáró és a Pannonhalmi út közötti szakaszon is; a munkák várhatóan 90 napig tartanak.

Az útfelújítás első ütemében a 2x2 sávos szakaszon a Villányi úttól szegély- és útépítést végeznek a Fehérló utcáig, ütemenként egy-egy sáv lezárásával.

Az egyik szakaszon befejezik a munkát, egy másikon elkezdik Forrás: MTI/Soós Lajos

Dolgoznak éjjel-nappal

A következő ütemekben a Nagyszőlős utcáig tartó szakaszon a munkaterület mellett napközben két sávon lehet kifelé haladni és egy sávon befelé.

A kifelé haladó útpályát ezen a szakaszon éjszakai munkavégzéssel újítják fel.

Az útfelújítás miatt a Budaörsi út befelé vezető oldalán várható jelentősebb közúti torlódás, ezért alternatív útvonalként az Egér utat vagy (a Nagyszőlős utca és Karolina út közötti szakaszon) a Jászóvár utca–Alsóhegy utca útvonalat javasolják.