Katonai járműveket telepítene az USA hazánkba

Capable Logistician 2015 Magyar Honvédség Honvédelem Katona Magyar Katona Harckocsi Magyar Honvédség Honvédelem
Kiválóan vizsgáztak mind a magyar, mind a szövetséges katonák a Capable Logistician 2015 gyakorlat június 18-ai VIP-napján várpalotán. A látványos dinamikus bemutatót a köztársasági elnök, a honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnök is megtekintette.
Vágólapra másolva!
Ötven katonai járművet, köztük harckocsikat telepítene az Egyesült Államok Magyarországra - értesült a Magyar Nemzet. A járműveket a tatai laktanyában helyeznék el és a tavasztól őszig tartó hadgyakorlatokban használnák.
Vágólapra másolva!

Ötven katonai járművet, köztük négy M1 Abrams harckocsit és nyolc M2 Bradley gyalogsági harcjárművet telepítene hazánkba az Egyesült Államok - tudta meg a Magyar Nemzet. Mindez az ukrajnai válság miatt Oroszországgal szemben indított Atlantic Resolve intézkedéssorozat része.

Az ameriaki harci járműveket a tatai laktanyában tárolnák Fotó: Polyak Attila - Origo

A lap úgy tudja a harcjárművek tárolására és karbantartására

amerikai pénzből felújítanák a tatai laktanya egyes létesítményeit,

a századszintű gyakorlatok céljaira a helyi, szomódi lőteret, a zászlóaljszintűekre pedig a várpalotait.

A járműveket elsősorban a tavasztól őszig terjedő időszak hadgyakorlatai idején használna az ide rotációs alapon érkező amerikai személyzet. Mivel a magyar jog szerint a tankok telepítése – még ha állandó katonai személyzet nélkül történik is – állomásoztatásnak minősül,

a kérdésben a végső szót az Országgyűlésnek kell kimondania.