Száz tűzoltó biztosítja a tűzijátékot

2015.08.19. 20:43

Fokozottan felügyeli az augusztus 20-ai ünnepi eseményeket a katasztrófavédelem. Az esti tűzijáték biztonságára például száz tűzoltó vigyáz majd.

Száz tűzoltó biztosítja a tűzijátékot Budapesten, és a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon készenlétben lévők létszámát is megemelik - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, jelezve, hogy fokozottan felügyelik az augusztus 20-ai ünnepi rendezvényeket.

Százan figyelnek a tűzijátékra

A Gellért-hegyen a Szabadság-szobortól és a Citadella sétányról, a Szabadság hídról, a Lánchídról és két dunai pontonról fellőtt több mint hatezer bomba és más pirotechnikai eszköz biztonságos felhasználását a helyszínen száz tűzoltó biztosítja huszonhárom technikai eszközzel.

Egy pirotechnikai cég munkatársai a tűzijáték eszközeit telepítik a LánchídraForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A rakpartokon tizenkilenc tűzoltóautó, a Dunán három rohamcsónak és a Szent Flórián tűzoltóhajó áll készenlétben, illetve a budapesti laktanyákban is a szokásosnál többen teljesítenek szolgálatot. A katasztrófavédelem szakemberei előzetesen a központi állami ünnepségsorozat valamennyi helyszínét bejárták, megvizsgálták a menekülési útvonalakat és a vízlelőhelyeket.

Tűzijáték: durran, dübörögForrás: MTI/Kovács Attila

A katasztrófavédelem útmutatásai alapján a szervezők menekülési útvonalakat alakítottak ki, így baj esetén a tűzijáték több százezres közönsége a lehető leggyorsabban tudja elhagyni a rakpartokat. Az útvonalakat táblák jelzik, és a hangszórókon keresztül a nézőket folyamatosan tájékoztatják - írták.

Operatív törzs készenlétben

Az ünnepi rendezvénysorozat biztonságára a Honvédelmi Minisztérium operatív törzse felügyel, amely folyamatosan figyeli és értékeli az időjárás alakulását.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy mielőtt elindulna az ünnepi rendezvényekre, figyelje a meteorológiai riasztásokat, a rendezvényen pedig tartsa be a szervezők és a hatóságok utasításait.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK