Már szeptemberben szigorítanák a Btk.-t

Ötpárti egyeztetés a terrorellenes fellépésről
Rogán Antal
Vágólapra másolva!
Már szeptember elején módosíthatja a Btk.-t az Országgyűlés. Az illegális határátlépést és kerítés megrongálását is letöltendő börtönbüntetéssel sújtanák, példásan büntetnék az embercsempészeket.
Vágólapra másolva!

Sürgős eljárásban fogadhatja el a parlament a büntető törvénykönyv (Btk.) illegális bevándorlással összefüggő szigorítását, a Fidesz és a KDNP szeptember 3-ára és 4-ére javasolja összehívni az Országgyűlést.

Rogán Antal szerint már szeptemberben dönthetnek a Btk. szigorításról Forrás: MTI/Illyés Tibor

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt hangoztatta:

legyen letöltendő börtönbüntetéssel szankcionálható bűncselekmény a határ törvénytelen átlépése, a határzár megrongálása, és szabjanak ki példás büntetést, gyors eljárásban az embercsempészekkel szemben.

A módosítási tervet tegnap jelentette be Lázár János, aki szerint önálló az illegális határátlépést önálló tényállásként kell rögzíteni a Btk.-ban.

Erre azért van szükség, hogy az országot a technikai határzár mellett jogilag is megvédjék.

A Btk. módosítását az igazságügyi és a belügyi tárca dolgozza ki és terjeszti a Ház elé - ismertette, jelezve, a parlament összehívásához a két kormánypárti frakció megteszi a szükséges lépéseket.
Rogán Antal azt is elmondta: a rendkívüli ülésen javasolják elfogadni azt is, hogy töröljék el az adóazonosító jel szükségességét a gyermekek utáni adókedvezmények igénybe vételéhez.