Kocsis Máté vizsgálja, ki pofozkodott

Kocsis Máté
Budapest, 2014. szeptember 21. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere (Fidesz-KDNP) beszédet mond a megújult Kálvária tér és a Turay Ida Színház épületének avatásán 2014 szeptember 21-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
"Szervezési elégtelenségekről" beszél Józsefváros polgármestere annak kapcsán, hogy augusztus 20-án kisebb magánhadsereg jelent meg a kerület állami ünnepségén, és felpofoztak egy ellenzéki aktivistát is.
Vágólapra másolva!

Belső vizsgálatot indított Kocsis Máté polgármester annak kiderítésére, hogy miért robbant ki tettlegességig fajuló konfliktus augusztus 20-án a józsefvárosi önkormányzat állami ünnepségén.

Ki kell deríteni

Kocsis Máté szerint

meg kell állapítani, hogy milyen szervezési elégtelenség történt a Golgota téri rendezvényen,

kik, milyen eljárásrend és milyen jogszabályok szerint jártak el az ünnepséget megzavaró aktivistákkal szemben, kik vettek részt az atrocitásban.

Kocsis Máté nem tudja, kik pofozkodtak a Golgota téren, de vizsgálatot ígér Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az önkormányzat majd a vizsgálat eredményei alapján dönt arról, hogy szükséges-e feljelentést tenni, illetve fegyelmi eljárást indítani.

Pofon és lökdösődés

Szervezési problémák alatt a józsefvárosi polgármester azt értheti, hogy kidobóemberekből álló csoport állta útját annak az 50 tüntetőnek, akik a kormány és Kocsis Máté bevándorlásellenes politikája miatt tiltakoztak volna az ünnepségen.

A Nincs Alku Párt tagjait a kigyúrt, agresszív idegenek lökdösték, sőt, a vezetőjüknek látszó férfi egy idős nőt meg is ütött.

A bántalmazást rendőrök is végignézték, de nem léptek közbe,

csak később vettek fel jegyzőkönyvet a helyszínen.

Nem ők voltak

A Józsefvárosi Önkormányzat szerint az atrocitásnak nincs köze a rendezvényt hivatalosan biztosító közterület-felügyelőknek, a kidobógárdának tűnő csapat pedig kéretlenül jelent meg.