Lázár János nem cirógat kiscicákat

Lázár János
Vágólapra másolva!
Egyszer alig kapott ebédet az anyukájától Lázár János, aki nagyon szeret biciklizni, és az egyik kisfia már kétszer átúszta a Balatont. A miniszter egy videointerjúban arról is beszélt, hogy nyaraláskor kerüli a szállodákat, és nagyon tetszik neki az Üvegtigris összes része. A híreket pedig csinálja, nem nézi. 
Vágólapra másolva!

A születésnapjára kapott biciklit is megmutatta Lázár János a Vársárhely24-nek, amikor beengedte a szerkesztőség munkatársait hódmezővásárhelyi otthonába.

A miniszter ezúttal a magánéletéről árult el részleteket. Elmondta többek között azt is, hogy az egész Lázár család életében fontos a sport.

Elevenek a gyerekek

Mindegyiküknek van biciklije, de a gyerekek rendszeresen úsznak is, ami azért is jó, mert meglehetősen elevenek, sőt Lázár János szerint eléggé rosszak. Így talán este kezelhetőbbek – mondta a miniszter, aki azt is elárulta, hogy

11 éves Boldizsár fia már kétszer is átúszta a Balatont.

Majdnem éhen maradt

A beszélgetésből azt is kiderül, hogy nem teljesen önként vágta le legendássá vált szakállát a miniszter. Az édesanyja közölte vele, hogy hozzá nem mehet szakállasan, de ha mégis így jelenik meg, akkor ebédet biztosan nem ad neki.

A szakállas Lázár János Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hol nyaral a miniszter?

Lázár János nem valami nagy világjáró. Azt mondta, hogy általában

a Balatonnál, Révfülöpön nyaral a család,

és ritkábban ugyan, de külföldre is eljutnak. Ilyenkor azonban nem tengerpartra mennek, hanem általában a hegyekbe.

Biciklit bérelnek, nagyokat túráznak, és általában nem szállodában, hanem valamelyik ismerősüknél laknak.

Nem akar bulvárhős lenni

Azt szeretné, ha a munkája és a teljesítménye után ítélnék meg,

ráadásul a szülei és a felesége sem szeretné, ha a családdal foglalkozna a média, így nem lesz állandó szereplője a bulvársajtónak Lázár János, aki irigyli Orbán Viktor és Rogán Antal bátorságát ez ügyben.

Mindenkivel jóban van, aki a környéken lakik, stabil baráti kapcsolatai vannak Vásárhelyen, akik előtt mindig nyitva áll az ajtó – ezt is elmondta a miniszter.

Mit mond az asszony?

Mindenről markáns véleménye van Lázár János feleségének, de a politikába nem szól bele, hiszen otthon általában nem is arról beszélnek. "Este, munka után a gyerekekkel foglalkozunk" – mondta Lázár János, aki egyébként – saját bevallása szerint – a pedagógus-életpályamodell nagy vesztese.

A felesége ugyanis a modell elfogadása után éjszakákat dolgozott azon, hogy átültesse a mindennapokba a jogszabályt.

A zord külső érző szívet takar

A miniszter szerint a médiában vadabbnak néz ki, mint amilyen valójában,

de reméli, hogy előbb-utóbb jobban megismerik, és megváltozik ez a kép. Ezt azonban munkával, nem kisállatok simogatásával szeretné elérni.

Nem nézem, csinálom a híreket

Lázár János sokat olvas, ez pedig azért van, mert a kormányülésre kerülő anyagokat betűről betűre végigrágja – mondjuk, ezt muszáj is neki.

Amikor pedig épp nem hivatalos iratokat, akkor sem slágerkönyveket, hanem

közélettel foglalkozó irodalmat olvas,

legutóbb egy Kennedy-életrajzot.

A miniszter szereti a filmeket is. Azt mondta, hogy a család mostani kedvence az Üvegtigris-trilógia. De tetszett neki a Wall Street farkasa is.

A probléma csak annyi, hogy ha nagyon fáradt, a filmek elején általában elalszik. Híreket azonban sosem néz, azokat inkább csinálja – mondta Lázár János.

Lázár János azt is elmondta, hogy, nyitott és nagyon érdekli a magyarországi holokauszt története. Szerinte Hódmezővásárhelyen a második világháborúban a zsidó és a keresztény elit közösségei építették a várost, de négy év alatt mindkét réteget elvesztették. Ennek pedig 70 évvel később súlyos következményei vannak. A város egyik gyengesége, hogy elvesztették ezeket az embereket.