A következő hétvégére visszatér a nyár

hőség Balaton pincér sör Fotó kulcsszó fotótéma életkép, zsáner Évszak nyár napernyő
Balatonfenyves, 2007. július 19. Balatonfenyvesen a nagy meleg elől a Balatonba menekültek a nyaralók. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
A hét első felében még lehetnek záporok, zivatarok, a hét végére azonban újra 30 fok körüli hőmérséklet várható. 
Vágólapra másolva!

Augusztus és egyben a meteorológiai nyár utolsó hetében ismét melegszik a levegő, sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli maximumokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után mindenütt túlnyomóan napos idő lesz. Estétől viszont az Alpok felől ismét záporok érhetik el a Nyugat-Dunántúl térségét. Napközben többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik, Sopron környékén pedig viharossá is fokozódhat a szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 8–13 fok között, északnyugaton 15 fok körül alakul. A legmagasabb hőmérséklet 26–30 fok között valószínű.

Kedden reggel, délelőtt a Tiszántúlon, délután a Dunántúlon több órára is kisüthet a nap. Emellett viszont több helyen várható záporeső, helyenként zivatar, néhol erős, zivatarok környezetében viharos erősségű széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 12–19 fok lehet. Napközben általában 21–26, de a Tiszántúlon 27–29 fokig is felmelegedhet a levegő.

Még strandolhatunk idén nyáron Forrás: MTI/Varga György

Szerdán, csütörtökön és pénteken napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimum-hőmérséklet szerdán 11–16, csütörtökön 12–17, míg pénteken 13–18 fok között valószínű.

A nappali maximumok szerdán 26–30, csütörtökön már 28–32, pénteken pedig 29–33 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap is derült, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton 14–19, vasárnap 14–20 fok között alakul. Napközben szombaton és vasárnap is 30–34 fokig melegedhet a levegő.