Jöhet a kilenc évfolyamos iskola

Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskolában Czunyiné Bertalan Judit Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskolában Czunyiné Bertalan Judit Új fürdőszobát avatnak a Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskolában
Új fürdőszobát avatnak a Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskolában
Vágólapra másolva!
A köznevelés tartalmi megerősítését segítheti a kilenc évfolyamos iskola, amelynek bevezetéséről a köznevelési államtitkár szerint hamarosan társadalmi vita indul.
Vágólapra másolva!

A kilenc évfolyamos iskola az egyik lehetséges jó válasz a köznevelés tartalmi megerősítésére a köznevelési államtitkár szerint. A tervezett változtatás társadalmi vitája a szakmai egyeztetések után a közeljövőben elindulhat - mondta Czunyiné Bertalan Judit egy tanévnyitó konferencián Budapesten.

Czunyiné Bertalan Judit államtitkár szerint társadalmi vitát tartanak Fotó: Polyák Attila - Origo

Mint arról az Origo is beszámolt, az államtitkár júniusban még azt mondta, a kormány akár még a nyáron döntehet erről. Czunyiné Bertalan Judit akkor azt is közölte, hogy

a kilenc évfolyamos iskola előkészítéséhez megvizsgáltak több hasonló iskolarendszert, és az OECD-től is kértek véleményt.

Ambivalens érzések kavarognak bennem - mondta Hoffmann Rózsa még korábban az Origónak a kilencosztályos általános iskolai modellről. A KDNP-s politikus a kilencosztályos oktatással kapcsolatban azt mondta, ki kellene próbálni egy-egy térségben a modellt.