Megint menekülttáborba ment Orbán felesége

Lévai Anikó Algyő, 2015. július 1.
A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) által közreadott képen Lévai Anikó, a MÖS jószolgálati nagykövete a nagyfai ideiglenes befogadó központban Algyő-Nagyfán 2015. július 1-jén. A Magyar Evangélikus Egyház egymillió
Algyő, 2015. július 1. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) által közreadott képen Lévai Anikó, a MÖS jószolgálati nagykövete a nagyfai ideiglenes befogadó központban Algyő-Nagyfán 2015. július 1-jén. A Magyar Evangélikus Egyház egymillió forintos adományából gyerekápolási cikkekkel segített migráns gyerekeket az Ökumenikus Segélyszervezet. MTI Fotó: Kiss Tamás / MÖS
Vágólapra másolva!
Felkereste a bicskei befogadó állomást kedden Lévai Anikó az Ökumenikus Segélyszervezet szakemberekből és önkéntesekből álló csapatának tagjaként.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök felesége, Lévai Anikó meglátogatta a menekülteket befogadó bicskei tábort.

Ajándékokat vitt, és játszott is a gyerekekkel

- közölte az Ökumenikus Segélyszervezetre hivatkozva az MTI. Lévai Anikó a szervezet jószolgálati nagykövete, ezért látogatott ismét egy menekülttáborba, derül ki a közleményből.

Lévai Anikó és Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója beszélt a tábor vezetőivel is: elismerésüket fejezték ki azért a munkáért, amelyet a rendkívül leterhelt befogadó állomás dolgozói az elmúlt hónapokban végeztek.

Lévai Anikó júliusban, a menekülteket befogadó nagyfai táborban Forrás: MTI/Kiss Tamás / Mös

Az Ökumenikus Segélyszervezet szakemberei segítenek a táborban tartózkodó majdnem 100 gyermeknek, akiknek foglalkozásokat tartanak heti rendszerességgel.

A szervezet adományokat is gyűjt, a pénzből szintén a menekülteket segítik.

Jószolgálati nagyköveteként Lévai Anikó július elsején a nagyfai ideiglenes befogadó központba látogatott, ahol a Magyar Evangélikus Egyház egymillió forintos adományából segített migráns gyerekeket az Ökumenikus Segélyszervezet.

Közben Orbán Viktor összehívta a nemzetbiztonsági kabinetet, amely kedden kora este a kormányzati értékelő konferencia után ült össze. A kabinet ülésén a menekültkérdést tárgyalják.