Magyar nőért fogtak össze a Shetland-szigeteken

Anett, Gergely, Shetland-szigetek
Vágólapra másolva!
Az egész Shetland-szigetek összefogott egy fiatal magyar házaspárért. A Skóciához tartozó szigetcsoport lakói eddig másfél millió forintnyi összeget gyűjtöttek össze, hogy segítsék a lányt, aki Németországban megcsúszott egy lépcsőn és kómába esett. 
Vágólapra másolva!

Magyar házaspárért fogtak össze a Shetland-szigetek lakói. A 33 éves Gyenge Anett és párja, Barta Gergely 2013-ban költözött a Skóciához tartozó szigetcsoportra, Anett pincérnő egy szállodában, Gergely – akit a helyiek csak Geryként ismernek – napközben egy húsboltban, este egy bárban dolgozik.

Anett és Gergely Magyarországra tartottak, amikor a baleset történt Forrás: Help Anett and Gergely/Facebook

Megcsúszott a macskaköveken

A pár július közepén éppen hazafelé tartott Magyarországra, amikor megálltak Németországban várost nézni. Itt történt, hogy

Anett megcsúszott a macskaköveken egy stuttgarti templom előtt, és beverte a fejét.

Helikopterrel azonnal kórházba szállították, ahol gégemetszést hajtottak végre rajta, eltávolították a koponyájának egy részét és mesterséges kómába helyezték.

A fiatal nőt két héttel ezelőtt felébresztették és egy göppingeni rehabilitációs intézetbe szállították. Egy műtét még vár rá, a koponyájába implantátumot helyeznek.

Próbál beszélni és már a járással is kísérletezik” – mondta a The Shetland News nevű újságnak Anett párja. Gergely szerint a nőnek még legalább további két hónapig kórházban kell maradnia.

A tragikus balesetről a német lapok is írtak Forrás: Help Anett and Gergely/Facebook

Nem volt utasbiztosításuk

A férfi éjjel-nappal Anett mellett van és a kórházba utaztak a lány szülei is. A család azonban már minden megtakarítását felélte, és még azt sem tudják, mennyibe fog kerülni a lány kezelése.

A párnak nem volt utasbiztosítása,

de velük volt az Európai Egészségbiztosítási Kártya. A lap szerint már a magyar társadalombiztosítás sem fizet nekik, mert évek óta Skóciában élnek, és nem fizetnek adót Magyarországon.

Interneten gyűjtenek

A helyiek most gyűjtést kezdtek az interneten, hogy segítsenek a fiatalokon. A hétvége óta már több mint 3300 font, azaz majdnem másfél millió forint gyűlt össze a Shetland-szigetek lakóitól. A Facebookon pedig folyamatosan értesítik a támogatókat a fejleményekről.

A család most azt reméli, hogy ki tudnak bérelni egy kis lakást a kórház mellett, hogy folyamatosan Anett mellett legyenek.