A honvédség bevetéséről beszél a Fidesz

Vágólapra másolva!
A Fidesz szeptember elsejére összehívta a Nemzetbiztonsági Bizottság és a Honvédelmi Bizottság együttes ülését, amelyen a katonaság bevetéséről szóló határozati javaslatot fogadtatna el a kormánypárt.
Vágólapra másolva!

Szeptember elsején megtörténhet az első lépés annak érdekében, hogy a honvédséget is be lehessen vetni a menekülthelyzet kezelésére - derült ki Németh Szilárd, a Fidesz képviselőjének sajtótájékoztatóján. Aznap együttes ülést tart a parlament Honvédelmi és Nemzetbiztonsági Bizottsága, amelyen a párt egy, a katonaság bevetését lehetővé tevő határozati javaslat elfogadását kezdeményezi - közölte a politikus. Németh Szilárd szerint a migránsok "egyre agresszívabbak".

Németh Szilárd nyilvános ülést szeretne, amelyre meghívja a titkosszolgálatokért felelős Lázár János kancelláriaminisztert, és Hende Csaba honvédelmi minisztert.

A képviselő szólt arról is, hogy a határozati javaslat elfogadásához kétharmados többség szükséges a parlamentben.

A politikus bízik az ellenzék szavazataiban is. Az Origó kérdésére Németh Szilárd nem zárta ki, hogy támogatják a Jobbik alaptörvény módosítását kezdeményező javaslatát. A Jobbik csütörtökön nyújtja be javaslatát annak érdekében, hogy a honvédséget - ahogy Vona Gábor fogalmazott sajtótájékoztatóján - jogi bizonytalanság nélkül mozgósítani lehessen a határok védelmére.

Németh Szilárd azt mondta, hogy az ország érdekében meg kell nézni, milyen intézkedések szolgálhatják a krízis csökkentését. A politikus kérdésre válaszolva elmondta, hogy miután az illegális határátlépés bűncselekménnyé válik, a zöldhatáron keresztül érkező menekültek pedig bűnelkövetők lesznek, velük szemben a kitoloncolás lehet a megoldás.