A Puskás Stadionnál lesz az új tranzitzóna

Rendkívüli közgyűlés - Tarlós István sajtótájékoztató
Rendkívüli közgyűlés - Tarlós István sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
A VII. kerületi Verseny utcába, az egykori használtcikk-piac területén alakítják ki az egyetlen új fővárosi tranzitzónát - erősítette meg az Origo információját a Főpolgármesteri Hivatal. A jelenlegi három, fővárosi pályaudvarok mellett kialakított zónákból ide viszik majd a menekülteket.
Vágólapra másolva!

A Dózsa György útnál, a Verseny utcai volt bolhapiac területét jelölte ki a főváros a menekülteket fogadó új és egyetlen budapesti tranzitzóna helyszínéül - közölte az Origo kérdésére a Főpolgármesteri Hivatal.

Tarlós: két hét a költözésre

A helyszínt megerősítette Budapest főpolgármestere is délután az M1 csatornán. Tarlós István azt mondta: nem egyidőben zárják be a pályaudvarokon lévő zónákat és nyitják meg az újat. A Nyugati pályaudvaron lévő zóna marad nyitva legtovább. A költözés két héten belül záródhat le - mondta.

Tarlós István szerint nem egyszerre zárják be a mostani helyszíneket Fotó: Polyák Attila - Origo

A főpolgármester kiemelte: az új zóna a Puskás Ferenc Stadionnal szemben található, közelében nincsenek lakóházak. Azt mondta, bízik a kerületi polgármester támogatásában, hiszen a Keleti pályaudvaron kialakított zóna ellen sem tiltakozott. Hozzátette: azért nem a pályaudvaroktól távolabbi helyszínt választottak, mert abban bíznak, hátha sikerül "távozásra serkenteni" a menedékkérőket.

Ezer emberre készülnek

A Főpolgármesteri Hivatal a részletekről annyit árult el, hogy a helyszínről Tarlós István a hatóságokkal való konzultáció után döntött. Körülbelül ezer emberre készülnek fel - közölték. A főpolgármester a civil kezdeményezést elfogadva határozott az eddigi három helyett egy helyszínről.

A Városháza közölte továbbá, hogy

A Keleti pályaudvarnál migránsoknak kialakított tranzitzóna hamarosan bezár Fotó: Polyák Attila - Origo

Tarlós István úgy látja, akik tudják igazolni, hogy háborús területről érkeztek, és valóban menekültek, azokat tovább kell engedni, ám akik nem, azokat nem szabad beengedni az országba. A főpolgármester egyetért a kormánnyal ebben - tudatta a Városháza.