Újabb kisbaba született Budapesten migráns szülőktől

migráns menekült kisbaba születés Péterfy
Omar, a Budapestre érkezett menekült szülők gyermeke
Vágólapra másolva!
Jól van az a kisbaba, aki a Péterfy Sándor utcai kórházban született, menekült szülőktől. A kórház a Keleti pályaudvarhoz van közel, ahol az aluljáróban és a tranzitzónában várakoznak a menekültek.
Vágólapra másolva!

A menekülteket segítő Migration Aid elnevezésű civil csoport Facebook-oldalán jelent meg egy hír arról, hogy újabb menekült családnak született kisbabája Budapesten. Az információ szerint a gyermek és az anya is jól vannak. A Migration aid szóvivőjétől megtudtuk, hogy a baba császármetszés útján jött világra, 3880 grammal és 55 centivel született.

A kisfiú az Omar nevet kapta.

Matyasovszky-Németh Márton azt is elmondta, hogy a kisfiú szülei afgánok. Az önkéntesek azt is megírták a Facebookon, hogy tolmácsot szereztek a szülőknek a kórházba, és gyermekholmit is vittek a családnak.

Omar, a Budapestre érkezett menekült szülők gyermeke Forrás: Facebook/Migration Aid

Nemrég a Nyugati pályaudvaron indult meg a szülés egy afgán nőnél, hozzá az önkéntesek hívtak mentőt, majd őt is a Péterfy-kórház szülészetére szállították. Az egészséges kislány másnap reggel, 3200 grammal látta meg a napvilágot, szülei Hanának nevezték el.

Érdekesség, hogy akkor a kórházban éppen egy indiai származású orvos volt ügyeletben, aki a szülőkkel perzsa nyelven tudott kommunikálni. Hana szülei 6000 kilométert tettek meg, mire Magyarországra értek.