Spontán tüntetések a Keleti pályaudvarnál

Budapest, 2015. augusztus 30. Migránsok tüntetnek a Keleti pályaudvarnál kialakított tranzitállomásnál 2015. augusztus 30-án. MTI Fotó: Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Több száz bevándorló tartott többször is spontán tüntetést vasárnap Budapesten, a Keleti pályaudvarnál. Egyebek mellett azt nehezményezték, hogy a magyar hatóságok nem engedik őket tovább Németország felé, holott sokuknak megvan a vonatjegyük. 
Vágólapra másolva!

"Németország, Németország!" – ezt kiabálták a fővárosi Keleti pályaudvarnál várakozó bevándorlók vasárnap napközben többször is. Már szombaton is voltak hasonló akciók, de vasárnap már az ENSZ jelenlétét is követelték.

Migráns tüntetés a Keletiben Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az M1 tudósítója szerint a demonstrálók azt kifogásolták, hogy érvényes vonatjegyük van Németországba, de a magyar rendőrség nem engedi őket tovább.

Közben vasárnap délután a Belügyminisztérium közleményben reagált a történtekre. Azt írták, hogy az érvényes uniós szabályozás szerint a menedékkérők csak akkor mehetnek tovább Magyarországról Németország felé, ha van útlevelük és érvényes vízumuk.

Csak érvényes vízummal mehetnek tovább Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Belügyminisztérium szerint a menekültügyi eljárás idejére kiadott tartózkodási engedély nem jogosít Magyarország elhagyására az unió többi országa felé.