Tüntetők zárták le az Erzsébet hidat

tüntetés, egészségügy
Budapest, 2015. szeptember 2. Egészségügyi dolgozók molinót tartva lezárják a budapesti Erzsébet hidat 2015. szeptember 2-án a szférában dolgozók alacsony jövedelme miatti tiltakozásul. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Lezárták egy rövid időre a budapesti Erzsébet hidat szerda reggel egészségügyi dolgozók, hogy így tiltakozzanak a szférában dolgozók alacsony jövedelme miatt. 
Vágólapra másolva!

A flashmob résztvevői a híd pesti hídfőjénél gyalogosan teljes szélességében lezárták az utat, csak az autóbuszokat engedték át a reggeli csúcsforgalomban. A csoport molinókat tartott, egyiken a Magyarország! Ne engedd a nővéreidet külföldre! felirat volt olvasható.

Egészségügyi dolgozók zárták le az Erzsébet hidat Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Sándor Mária, a demonstráció egyik résztvevője, aki korábban a fekete ruhás nővér néven vált ismertté, azt mondta: az volt a céljuk, hogy felhívják a kormány figyelmét arra, hogy nagyon nagy baj van az egészségügyben, és

ha nem rendezik a dolgozók bérét, akkor a nővérek és orvosok újabb tömege hagyja el az országot,

és nem lesznek, akik ellássák a betegeket.

Az egészségügyi ágazatban dolgozók alacsony jövedelme miatt tiltakoztak Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A híd lezárása 18 percig tartott, a flashmobot ezután a járdán folytatták.

A rendőrség nyolc emberrel szemben tett feljelentést az Erzsébet híd szerda reggeli lezárása miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A rendőrök hét emberrel szemben közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, egy ember ellen gyülekezési joggal való visszaélés és a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt tettek feljelentést.