Újságban és óriásplakáton riasztja a menekülteket a kormány

Szerb-Magyar határon kiépített biztonsági kerítés alatt átmászó menekült. A fél kilóméterenként figyelő rendőrök figyelmét kijátszva be lehet osonni az országba.
Szerb-Magyar határon kiépített biztonsági kerítés alatt átmászó menekült. A fél kilóméterenként figyelő rendőrök figyelmét kijátszva be lehet osonni
Vágólapra másolva!
Újsághirdetésben, szórólapokon és online felületeken is igyekszik elrettenteni a magyar kormány a menekülteket attól, hogy Magyarországra jöjjenek - derült ki a Miniszterelnökség tájékoztatásából. A külföldi kampány a pénteken elfogadni tervezett jogszabályi szigorításokra is felhívja majd a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Saját nyelvükön kívánja informálni a küldő- és tranzitországokban a menekülteket a kormány arról, hogy minden jogi eszközzel fellép az illegális bevándorlók ellen.

Rövid, lényegre törő

A Miniszterelnökség közlése szerint a rövid, de fókuszált kampányban

helyi nyelven készített szöveges hirdetményeket helyeznek el napilapokban,

de a kampány része óriásplakátok megjelentetése, szórólapok elhelyezése, valamint egy többnyelvű online felület létrehozása is.

Lázár János miniszter korábban azt mondta, több millió eurót szán a kormány a kampányra Fotó: Bielik István - Origo

Ezeken a felületeken a kormány felhívja a figyelmet azokra a jogszabályi szigorításokat, amelyeket még csak pénteken tervez elfogadni az Országgyűlés. Az Origo beszámolt arról: a határon kialakítandó tranzitzónákra és egy új jogi kategóriára, a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetre is javaslatot tesz a kormány és a Fidesz a tucatnál több módosítást összefogó csomagban.

A nyomaték kedvéért

A kampányban a kormány nyomatékosítja majd, hogy Magyarország korrekt módon kezel minden, az országba legálisan érkező menekültet, ám

A Miniszterelnökség hivatkozik arra, hogy hasonló kampányokat - Koszovóra összpontosítva - Ausztria és Németország is indított idén.

Korábban Magyarországon, magyarul próbált szólni a kormány a menekültekhez Fotó: Polyák Attila - Origo

Arra is emlékeztettek, hogy a németek is nagy, nemzetközi cégekkel készíttették a kampányt, ám az ottani cég ellen nem indult "lejárató kampány", mint itthon a JWT Budapest Marketing Szolgáltató Kft. ellen, amely 800 millió forintért végzi majd a munkát.

Talán kevesebben jönnek

A kormány várakozásai szerint a kampány célja és üzenetei - csakúgy, mint korábban a hasonló német, osztrák vagy dán kampányok esetében - nem bántóak, viszont informatívak.

A kormány reméli, hogy kevesebben próbálnak majd így bejutni az országba Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Az akciótól a kormány azt várja, hogy csökken az illegális migrációs nyomás, és elrettentő lesz az üzenet az embercsempészek számára is.