Vágólapra másolva!
Törött üvegeket és legalább 15 rendőrautót látott a helyszínen az Origo tudósítója, éjfél körül óriási dulakodás kezdődött. Az egész belvárost ellepték a rendőrök.

Többen nagy durranásokról számoltak be, és voltak, akik lövöldözésről beszéltek. Az Origo munkatársának a helyszínt biztosító rendőrök cáfolták és butaságnak nevezték a lövöldözésről szóló értesüléseket, azt viszont megerősítették, hogy több rendőrautót is megrongáltak.

A biztonságiak azt mondták, hogy valójában csak szurkolói petárdák hangja szólt ekkorát.

Tájkép, csata után a Deák téren Forrás: Origo

Ettől függetlenül elég komoly erőkkel vonultak ki a rendőrök, akik kérdésünkre mintegy 3-400-ra tették a balhét állítólag kezdeményező, román keménymag létszámát.

Az Origo éjjel 1 körül járt a Deák téren, akkor már viszonylagos nyugalom volt a környéken. Nem sokkal korábban azonban még a rendőrautóknak is nekimentek a drukkerek, komoly károkat okozva. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) péntek hajnalban azt közölte, hogy

tizenhat személyt garázdaság miatt állítottak elő, további egy személyt pedig azért, mert egy intézkedő rendőrt is fellökött.

A hivatalos személy ellen elkövetett erőszak ügyében készített iratokat a rendőrség az illetékes ügyészség felé továbbítja.

Megrongált rendőrségi járőrautó az V. kerületben, a József Attila utcában, az Erzsébet tér közelében az ultrák randalírozása után Forrás: MTI/Lakatos Péter

Hanggránátokat és székeket dobáltak

A BRFK közleményében jelezte: pénteken 0 óra 10 perc körüli időben Budapesten a VII. kerület Dob utca irányából az V. kerület Erzsébet tér felé tartva egy mintegy 100-120 főből álló csoport tagjai randalírozni kezdtek, hanggránátokkal zajt okoztak. A csoport tagjai közül többen a kiérkező rendőrök felé utcai szemetesedényeket, székeket, italosüvegeket dobáltak,

több rendőrautóban anyagi kárt okoztak.

Éjjel 1.15-kor még le volt zárva a környék Forrás: Origo

Korábban több médium is arról írt, hogy a péntek esti magyar–román Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésre "hangoló" magyar ultrák nekiestek a meccsre érkezett vendégszurkolóknak. Nemcsak a belvárosban, hanem a Városligetben is volt összecsapás a két tábor között. Az Origo munkatársa számos helyszínelő kocsit látott a Városligetben és az oda vezető utakon is.