Folyamatosan bírálják a menedékkérelmeket

menekültek érkeznek Tatabánya vasútállomásra, hogy innen utazzanak tovább vonattal Hegyeshalomba 2015 szeptrember 5-én menekültek érkeznek Tatabánya vasútállomásra, hogy innen utazzanak tovább vonattal Hegyeshalomba 2015 szeptrember 5-én
menekültek érkeznek Tatabánya vasútállomásra, hogy innen utazzanak tovább vonattal Hegyeshalomba 2015 szeptrember 5-én
Vágólapra másolva!
Szombaton majdnem ezer illegális határátlépőt fogott el a magyar rendőrség, közben folyamatosan zajlik a menekültek regisztrációja. Az ORFK sajtótájékoztatóján friss statisztikákat közöltek a menekülthelyzetről.
Vágólapra másolva!

Hiába a nyitott határok, az illegális embercsempészet még mindig az egyik legsürgetőbb probléma: a szombati nap folyamán egyedül 956 illegális határátlépőt fogott el a magyar rendőrség – hangzott el az ORFK és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal reggeli sajtótájékoztatóján.

Balázs László ezredes, rendőrségi főtanácsos azt is elmondta, hogy ebben az évben 926 embercsempész ellen indult büntetőeljárás.

Menekültek érkeznek Tatabányara, hogy innen utazzanak tovább vonattal Hegyeshalomba Fotó: Szabó Gábor - Origo

Járhatók az utak és a vasútvonalak

Az ezredes megnyugtatott mindenkit, hogy az utak és a vasútvonalak járhatóak, bár ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Budapestről indulóknak érdemes kicsit előbb a pályaudvarokra érkezni, mert nem tudni, mikor indul meg egy újabb menekülthullám.

A rendőrség az országon belül szavatolja a közlekedés akadálymentességét.

Folyamatosan zajlik a regisztráció

Szép Árpád, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal igazgatója elmondta, hogy a menekültek regisztrációja folyamatosan zajlik, éjféltől reggel hatig összesen 119 menekült menedékkérelmét bírálták már el.

Jelenleg 3321 menekült tartózkodik a befogadóállomásokon.