Futóverseny és tüntetés akadályozza a forgalmat vasárnap

Vágólapra másolva!
A Wizz Air Budapest félmaraton futóverseny, valamint egy délutáni demonstráció miatt jelentős forgalomkorlátozások lesznek vasárnap Budapesten. A közúti forgalom lassulására kell számítani, ezért a Budapesti Közlekedési Központ türelemre kéri az autósokat.
Vágólapra másolva!

Jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a Wizz Air Budapest félmaraton futóverseny, valamint egy demonstráció miatt vasárnap a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel. A Wizz Air Budapest félmaraton futóverseny többek között a Városligetet, a budai és a pesti alsó rakpartot, a Lánchidat, a Szabadság hidat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Dózsa György utat érinti. Ezek közelében a közúti forgalom lassulására kell számítani, ezért

a BKK azt kéri, hogy az autósok nagyobb figyelemmel és türelemmel vezessenek.

A sportesemény miatt vasárnap délelőtt sűrűbben közlekedik a kisföldalatti, továbbá módosított útvonalon jár majd a 2-es, a 4-es, a 6-os, a 47-es és a 49-es villamos, a 9-es, a 15-ös, a 115-ös, a 16-os, a 216-os, a 17-es, a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as, a 86-os és a 105-ös busz, valamint a 70-es, a 72-es, a 75-ös és a 83-as trolibusz.

Délután a fővárosban demonstrációt tartanak, amelynek résztvevői 15.30-tól a Szabad sajtó úton gyülekeznek, onnan 16 órától a Március 15. tér - Jane Haining rakpart - id. Antall József rakpart útvonalon a Kossuth Lajos térre vonulnak. Az érintett szakaszon az autóbuszok közlekedését egy sávon fenntartják. Várhatóan erre a szakaszra csak a közösségi közlekedés járműveit engedik be. A 15-ös és a 115-ös busz, valamint a 2-es villamos forgalmában 5-10 perces korlátozás várható.