Kalasnyikovos katonák a határon

Menekültek, Röszke, Szabadka-Szeged vasútvonal határ honvédség, migráns, menekült
Menekültek, Röszke, Szabadka-Szeged vasútvonal határ honvédség 2015.09.12.
Vágólapra másolva!
Sorra érkeznek a menekültek a zöldhatáron Magyarországra szombaton reggel is. A határnál, ahol a Horgos–Szeged vasútvonal miatt nem épült drótakadály, a rendőrök mellett AK-63-as gépkarabélyt viselő katonák is posztoltak.
Vágólapra másolva!

Három csuklós BKV-busz indult el szombaton kora délelőtt Röszkéről. A magyar hatóságok folyamatosan szállítják el a migránsokat a Dugonyi úti rendőrségi gyűjtőpontról.

Katonák a határnál Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Éjszaka migránsok egy kisebb csoportja a járművek elé ülve és állva akadályozta meg a buszok indulását. Így akarták elkerülni a regisztrációt. A rendőröknek – arabul beszélő önkéntesek segítségével – azonban végül sikerült meggyőzniük a tiltakozókat, akik felszálltak a buszokra.

Szombaton reggel és délelőtt a zöldhatár felől a sűrű ködben folyamatosan érkeztek az emberek a gyűjtőpontra.

A határnál, ahol a Horgos–Szeged vasútvonal miatt nem épült drótakadály, a rendőrök mellett hátukon AK-63-as gépkarabélyt viselő katonák is posztoltak.

Próbálják megérteni egymást Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A migránsokat az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának kék mellényt viselő alkalmazottai és önkéntesei fogadták, útbaigazították őket a sínek mentén, mintegy egy kilométerre található gyűjtőponthoz, és válaszoltak a regisztrációs eljárással kapcsolatos kérdésekre. Az érkezők közül sokan tartanak a rendőröktől, az önkéntesek őket is igyekeznek megnyugtatni.