Volt, amikor nem kellett az étel a magyar rendőr kezéből

Vágólapra másolva!
Vezető hírként foglalkozott a röszkei ételosztással a CNN, a BBC News és a The Guardian is. Bemutattak egy röszkei videót is, amelyen a tolongó menekülteknek dobálva osztják az ételt a rendfenntartók.
Vágólapra másolva!

A szeptember 9-én készült felvételt a The Guardian azzal vezette fel, hogy „a magyar rendőrség tülekedésre kényszeríti az ételért a menekülteket”.

Egy másik felvétel is készült egy másik ételosztásról. Ez szeptember 4-i. Az látszik rajta, hogy az egyik vasútállomáson ételt és vizet osztó rendőröktől el sem fogadják a menekültek az ennivalót, a vizet pedig a sínekre dobálják.

Szeptember 4-én még láthatóan bizalmatlanok voltak a menekültek. A rendőrökre folyamatos pszichés nyomás nehezedik. Név nélkül nyilatkozva is arról számolnak be, hogy testileg és lelkileg is fáradtak.

Közösségi oldalára egy anya írt arról, mit élnek át naponta azok, akiknek rendőr van a családjában: "A rendőr egyenruha alatt ott az ember. Érző szívvel, saját gondolattal. Látják az elesetteket, látják a gyermeket és a síró nőket. Látják a megtört arcú embereket. És ekkor ők is Emberek - mégha az ocsmány és undorító média másképpen is próbálja őket beállítani. De testközelből látják az agresszivitást, a gyűlöletet, látják az ökölbe szorult kezeket, a fenyegető mozdulatokat is. Napi 12 óra, vagy 24.... Ott állnak rendületlen tűző napon, esőben. Viselve a szitkokat és a feléjük dobott követ... tudván, hogy ők nem hibázhatnak."