166 millióba került a magyar-román biztosítása

magyar-román, huligán, foci
HUNGARY, Budapest : Hungaian police arrest a Hungarian football fan during clashes between Hungarian and Romanian fans prior to the Euro 2016 qualifying football match between Hungary and Romania in Budapest, on September 4, 2015. AFP PHOTO / FERENC ISZA
Vágólapra másolva!
Több mint 166 millió forintba került a szeptember 4-i magyar–román futballmérkőzés biztosítása. A huligánok megrongálták a Planetáriumot, és több rendőrautót is.
Vágólapra másolva!

Több mint 166 millió forintba került a rendőrségnek a szeptember 4-ei magyar–román futballmérkőzés biztosítása és a zavargások megfékezése – írja a Népszava szerdai számában az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatására hivatkozva.

166 millió forintba került a meccs biztosítása Forrás: AFP/Isza Ferenc

A szurkolók két hete megszállták a Népliget környékét, a legjelentősebb kár a TIT Budapesti Planetáriumának az épületében keletkezett – írta a lap. A tömeg több bejárati ajtót betörve, a Planetárium tetejére és párkányára felmászva randalírozott.

Az ultrák szétszedték az épület lépcsőit, a biztonsági berendezéseket szétverték, a kamerákat és az antennákat használhatatlanná tették.

Az épület oldalfalát tiltott önkényuralmi szimbólumokkal csúfították el.

A lap megkeresésére a Planetárium közölte: a károk összegét pontosan nem tudni, de a betört ajtó, a megrongált antennák és kamerák, a kőpárkányok és a fal helyreállítása több millióba is kerülhet. A huligánok emellett több autót is megrongáltak a környéken – köztük egy rendőrautót is.